Συνεχίζεται ο έλεγχος και η αναμονή στην «Αγία Μαρίνα»

 Συνεχίζεται ο έλεγχος και η αναμονή στην «Αγία Μαρίνα»

Μπορεί να πέρασαν αρκετές εβδομάδες από τη δύσκολη περίοδο του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα», περίοδο κατά την οποία το προσωπικό δεν εργάζονταν, πλην όμως τα οικονομικά δεδομένα σε αυτό το ίδρυμα δεν έχουνε αλλάξει. Όσα τότε θεωρήθηκαν αυτονόητα ή εξασφαλισμένα, είναι ακόμη στόχοι οι οποίοι γίνονται προσπάθειες να γίνουνε πράξη. Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά έχοντας την καλή θέληση, μοιράστηκαν μόνο ένα ποσό 2.500 ευρώ, έσοδα του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» από το ΙΚΑ.

Το ποσό των 13.000 ευρώ που υποσχέθηκε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ακόμη στο δρόμο, πλεγμένο σε περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες – πρέπει να σημειωθεί – επισπεύσθηκαν μετά από παρεμβάσεις κυρίως του Κώστα Παπακοσμά.

Κατά συνέπεια το οικονομικό πρόβλημα του ιδρύματος δε λύθηκε, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.

Συνεχίζεται – με καθυστέρηση κι αυτός – ο έλεγχος στα οικονομικά του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος και τώρα γίνεται ο εποπτικός. Οι δημοτικοί υπάλληλοι που τον ανέλαβαν, ενώ είχανε υποσχεθεί να ολοκληρώσουν την ελεγκτική διαδικασία σε λίγες μόνο ημέρες, καθυστερούν καθώς πολλές φορές δεν εμφανίζονται στο ίδρυμα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ή άλλων υποχρεώσεών τους στο Δήμο Καβάλας.

Με λίγα λόγια όλα όσα ξέραμε για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα, τα ίδια παραμένουν ακόμη και σήμερα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα προβλήματα να λυθούν, χρήματα να βρεθούν και να σκεφθεί κανείς ότι τα χρήματα τα οποία στοχοποιήθηκαν ήταν τα πλέον εύκολα να γίνουν έσοδα στο ίδρυμα, να μοιραστούν στη συνέχεια γρήγορα – υποτίθεται – στους απλήρωτους εργαζόμενους. Μετά τα 13.000 ευρώ της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ΑΜΘ, άλλο φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Έτσι τα προβλήματα του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» θ΄ ανακύψουν πάλι σοβαρά ενώπιον των τοπικών παραγόντων και της τοπικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ συνοικιακοί πολιτιστικοί σύλλογοι προσπαθούν να συντονιστούν για να πραγματοποιήσουν πριν από τα χριστούγεννα, εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος Αγία Μαρίνα.

Έξι συνοικιακοί σύλλογοι συζητούν την ιδέα. Σε αυτούς προστίθενται συνεχώς και άλλοι. Με αποτέλεσμα η εκδήλωση στην τελική μορφή δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει ακόμη και 15 πολιτιστικούς συλλόγους.

Η εκδήλωση κατόπιν γενικότερης συμφωνίας, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου. Αρκετά πριν από αυτήν θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια, με συμβολικό τίμημα. Αυτά θα επιδιωχθεί να προπωληθούν ώστε αρκετά πριν από την εκδήλωση να υπάρξουν έσοδα, που αμέσως θα προωθηθούν στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα».

 

 

Διαβάστε επίσης