• 20 Απριλίου 2024,

Ενωση: Αρχίζει και πείθει

 Ενωση: Αρχίζει και πείθει

Η εμφάνιση της Ενωσης στα δυο τελευταία δεκάλεπτα του φιλικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ήταν ένα θετικό μήνυμα για τη συνέχεια.

Η Ενωση ξεκίνησε μετριότατα αλλά ήταν πολύ καλή στο β` μέρος. Το ίδιο άσχημα είχε ξεκινήσει με τη Λέφσκι Σόφιας και τον ΚΑΟΔ, στο πρόσφατο τουρνουά που διοργάνωσε στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Είναι φανερό ότι τώρα αργεί να βρει το ρυθμό της. Όταν όμως το βρει τότε γίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Η φιλική νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν ότι έπρεπε και για τη ψυχολογία της ομάδας. Μάλιστα λίγες μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο το Ρέθυμνο για το κύπελλο Ελλάδας(Κυριακή 17.00).

Ο Χουγκάζ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ενώ περιμένει και τον Ιλιεφ που έλειπε στη Βουλγαρία και δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

*Ο Κόλεμαν σε φουλ ρυθμούς

Ο Ουίλιαμ Κόλεμαν έδειξε με τον ΠΑΟΚ, πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας.

Το ίδιο πολύ καλός ήταν και στα δυο από τα τρία παιχνίδια που έδωσε η Ενωση στο τουρνουά στη Βουλγαρία. Είναι φανερό ότι έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενώ στην αρχή κάπου αμφισβητήθηκε η παρουσία του. Είναι παθιασμένος και πολύ μαχητικός.

Παράλληλα σε ορισμένες φορές εντυπωσιάζει με τις ενέργειες του.

Από εκεί και πέρα βελτιώνεται ο Κριστέφσκι και αρχίζει να μπαίνει περισσότερο στο κλίμα ο Πάνος. Ο Σκοπιανός ειδικά δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μεταγραφή λαυράκι για τη Ενωση.

*Προσαρμόζεται ο Νάναλι

Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, ήταν πέρα για πέρα, ικανοποιητική η παρουσία του Νάναλι. Δείχνει καλά στοιχεία κυρίως κοντά στο καλάθι. Είναι παίκτης με έκρηξη που είναι ικανοποιητικός ο βαθμός προσαρμογής. Δε ξεχνάμε ότι βγαίνει για πρώτη φορά από τα σύνορα της πατρίδας του. Η Ενωση περιμένει πολλά από το ταλέντο του, που είναι αναμφισβήτητο.

*Περιμένει περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εισιτήριο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, οι ιθύνοντες της Ενωσης δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου.

Περίμεναν κάτι παραπάνω. Ηταν ένα δυνατό φιλικό με ομάδα ανταγωνιστική στην Α1.

Την Κυριακή οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Βέβαια την ίδια ώρα οι οργανωμένοι της ΛΦΚ και του ΣΦΑΟΚ θα λείπουν στο Βόλο, όμως αυτοί που θα μείνουν στην Καβάλα, πρέπει να πάνε στο κλειστό.

Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ για τις δυο κερκίδες πίσω από τις μπασκέτες και 10 ευρώ για την ευθεία. Οσον αφορά τα διαρκείας, υπάρχει κινητικότητα τις τελευταίες μέρες αλλά και πάλι ο αριθμός που έχουν φτάσει δεν είναι και τόσο ικανοποιητικός. Η Ενωση δίνει μάχη να «φτάσει» τον περσινό αριθμό. Μιλάμε για 450 εισιτήρια.

Φέτος πάντως με χαμηλότερες τιμές και με παρακαταθήκη την περσινή καλή πορεία, οι άνθρωποι της ομάδας περιμένανε μεγαλύτερη κίνηση.

Υπάρχει πάντως η κρυφή ελπίδα ότι μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει.

*Απεργία προ των πυλών

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου, αφού υπάρχει πρόβλημα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι σύλλογοι της Α1 δε φαίνεται να συμφωνούν με τις περικοπές της κρατικής τηλεόρασης. Η μείωση των εσόδων είναι μεγάλη για τις ομάδες και αυτό φέρνει αναταραχή στην προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος.

*Στις 2 Οκτωβρίου η παρουσίαση των ομάδων στην Αθήνα

Ο ΕΣΑΚΕ πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος προγραμμάτισε για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα, κοινή συνέντευξη τύπου όλων των ομάδων.

Σε αυτή τη συνέντευξη που θα γίνει στο «Ζάππειο» θα πάρουν μέρος όλοι οι προπονητές των ομάδων της Α1 κατηγορίας, οι αρχηγοί των ομάδων και οι εκπρόσωποι τύπου όλων των ΚΑΕ.

 

Διαβάστε επίσης