ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ήρθε η ώρα των ευχάριστων ειδήσεων στη ΒΦΛ. Εδώ και λίγες μέρες το εργοστάσιο λειτουργεί με όλες του τις μονάδες, η παραγωγή λιπάσματος είναι στο φουλ, η παροχή φυσικού αερίου στο 100% και οι παραγγελίες πολλές. Τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Τουλάχιστον 6 μήνες είχε το εργοστάσιο να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, γεγονός που δημιουργεί γενικότερη αισιοδοξία. Ότι λίπασμα παράγεται έχει ήδη πουληθεί, η προμήθεια των πρώτων υλών βρίσκεται κι αυτή σε υψηλό επίπεδο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εταιρία και το σωματείο για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρώην Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΤΕΙ Νάσο Μητρόπουλο. Τον συγχαίρει επειδή το ίδρυμα προσαρμόστηκε γρήγορα στα δεδομένα του νέου νόμου. Η εκλογή νέου συμβουλίου στο ΤΕΙ με την συμμετοχή καθηγητών από την Αμερική προβάλλεται περαιτέρω στα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας, κοντά στην πόλη, στάθμευσε γεωτρύπανο. Το γεωτρύπανο είναι φορτωμένο σε πλοίο και δεν έχει καμία σχέση με την δραστηριότητα της Καβάλα Όιλ. Τρίτη φορά χθες ο ΟΛΚ προσπάθησε να βρει ιδιώτη για την αξιοποίηση του απεντομωτηρίου στο κεντρικό λιμάνι. Ουδείς όμως εμφανίστηκε στην διαδικασία. Στο τέλος Οκτώβρη ο Δήμος Καβάλας ταξιδεύει στη Μόσχα, για την τουριστική προβολή της περιοχής. Αύριο καταπλέει στο λιμάνι της Καβάλας ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο.

 

Την Δευτέρα πρώτη Οκτώβρη θα εργαστούν στην εφορία Καβάλας οι 7 υπάλληλοι της εφορίας Χρυσούπολης, η οποία σήμερα λειτουργεί τελευταία μέρα. Ανησυχία στο Νέστο ότι εντός των ημερών θα κλείσει και το γραφείο του ΙΚΑ στην περιοχή. Σύσκεψη εργαζόμενων και διοικήσεων σωματείων οργανώνει την Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Συνεδριάζει την Τετάρτη το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο. Αλλοδαποί επιχείρησαν να απαγάγουν αλλοδαπούς σε μια περίεργη ιστορία που έγινε στην Μουσθένη αλλά καταγγέλθηκε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Υπογραφές κατά του μνημονίου συγκεντρώνουν με την παρουσία τους στην πλατεία Καπνεργάτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας. Νέα ευνοϊκή απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετικά με υπερχρεωμένο ιδιώτη. Για οφειλή σε τράπεζα ύψους 57.000 ευρώ ο ιδιώτης δεν θα πληρώσει καθόλου δόση μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση. Συνεχίζεται ο οικονομικός έλεγχος στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Παρά τις υποσχέσεις, δεν έφθασαν ακόμη στο ίδρυμα οι 13.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία αρχίζει το πρωί στο ισόγειο του Επιμελητηρίου. Το απόγευμα εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας, αφιέρωμα στους αθλητές Δαβιτζόγλου και Χατζηγρηγορίου. Συνεδριάζει το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Θα συζητήσει με 4 από τους 11 υποψήφιους για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Απόφαση θα παρθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Αγιασμός θα τελεστεί σήμερα στην δημοτική σχολή χορού.

 

Με τους ποδοσφαιριστές Γελαδάρη και Μιγιάτοβιτς συμφώνησε ο ΑΟΚ. Σήμερα θα γνωρίζουμε αν προλαβαίνουν να παίξουν στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο ίδιο παιχνίδι δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος από πέρσι Πακάλτσης. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Κουτσιαύτης από την Άρτα. Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Γιώργος Σουφλέρης. Βοήθεια από τον κόσμο της Καβάλας περιμένει η Ένωση για το παιχνίδι της Κυριακής με το Ρέθυμνο για το κύπελλο Ελλάδας. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης