• 19 Μαΐου 2024,

Καραγιαννίδης – Αποστόλου σε Χρυσούπολη και ΒΦΛ

 Καραγιαννίδης – Αποστόλου σε Χρυσούπολη και ΒΦΛ

Mετά το πέρας των επισκέψεων του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Χρυσούπολη και στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος της αγροτικής πολιτικής, παραχώρησαν συνέντευξη. Προηγουμένως μίλησε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους βουλευτές.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

«Να ευχαριστήσουμε για την απόκριση που υπάρχει στο κάλεσμά μας και βέβαια να ευχαριστήσουμε και την οργανωτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την περιοδεία που κάναμε μαζί και με το Χρήστο Καραγιαννίδη, βουλευτή Δράμας, κυρίως ασχολούμενη με τα τεράστια προβλήματα του αγροτικού χώρου, μια και στις δύο ουσιαστικά συναντήσεις μας, έχουνε άμεση σχέση με την ανάγκη, για την επιβίωση, ενός χώρου, εμείς τουλάχιστον από την δική μας πλευρά τον θεωρούμε ως το εργαλείο εκείνο που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η ελληνική κοινωνία και οικονομία βιώνει μία πρωτοφανή κρίση, μία κρίση θα έλεγα τη χειρότερη μεταπολεμικά. Όχι μόνο δικαιώματα εργαζομένων έχουνε καταπατηθεί, οικονομίες, εισοδήματα έχουνε εξαφανισθεί, αλλά το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι έχει μπει η ελληνική οικονομία σ΄ ένα πηγάδι ύφεσης, θανάτου θα έλεγα κι απ΄ ότι φαίνεται η συγκυβέρνηση, ακολουθώντας μνημονιακές πολιτικές δεν μπορεί – έχει γίνει πλέον αποδεκτό κι από τους ίδιους τους θιασώτες αλλά κι από τους εμπνευστές των συγκεκριμένων πολιτικών – ότι δε μπορεί να υπηρετηθεί. Μπροστά λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, έχει διαμορφωθεί όχι μόνο, έτσι στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ότι στη χώρα μας διαμορφώνονται δύο πόλοι οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν από τον ελληνικό λαό την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».

 

Χρήστος Καραγιαννίδης

«Και ο Κώστας (Μορφίδης) και ο Βαγγέλης (Αποστόλου), με όσα είπανε έχουνε καλύψει ένα μεγάλο μέρος της σημερινής μας περιοδείας, σ΄ αυτά που έχουμε ήδη κάνει. Θέλω ν΄ αναφερθώ λίγο πιο ειδικά πολιτικά ζητήματα. Όπως ξέρετε αυτή τη στιγμή ζούμε τα επίχειρα που ψηφίστηκαν το Νοέμβρη. Ζούμε δηλαδή ουσιαστικά το τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλίωσης και γι΄ αυτό κι η κοινωνία αντιδρά οργανωμένα και μαζικά. Όσον αφορά τους εργαζόμενους η κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο, είναι ο αυταρχισμός και το «ντύσιμο στο χακί». Ο αγροτικός ξεσηκωμός για μας είναι πολύ σημαντικός. Ουσιαστικά περιλαμβάνει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και ταυτόχρονα την πιο ζωντανή κοινωνική ομάδα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, η οποία παλεύει για την επιβίωσή της. Ουσιαστικά οι αγρότες εκφράζουν μία κραυγή απόγνωσης και κάνουν έναν αγώνα επιβίωσης αλλά και για να υπάρξει κι η ίδια η χώρα, γιατί η Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αγροτική παραγωγή και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος.

Έχουμε αποδείξει και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές δε δρούνε μόνο μες στη βουλή. Είμαστε μες στην κοινωνία, συμπαραστεκόμαστε στα κινήματα που έχουνε γεννηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους αγώνες των αγροτών και εργαζομένων, γιατί θεωρούμε ότι η ανατροπή θα έρθει από τα κάτω. Η ανατροπή είναι ένα αίτημα λαϊκό, το οποίο με δημοκρατικό τρόπο θα μπορέσει ν΄ αναποδογυρίσει, ν΄ αλλάξει τροχιά σ΄ αυτή τη χώρα, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια βαδίζει σε πολύ κακό δρόμο και ουσιαστικά ρίχνει την κοινωνία στο καναβάτσο.

Θεωρούμε ότι ένα πρώτο βήμα μαζί με τους αγρότες και οι εργαζόμενοι, στις 20 Φλεβάρη στην απεργία που έρχεται, είναι ένα πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει και είναι ένα δείγμα και μία φωνή που πρέπει να είναι πολύ ισχυρή, για να καταλάβει η τρικομματική κυβέρνηση ότι δεν έχει τη λαϊκή βούληση υπέρ της. Είναι ενάντια σε όλο το λαό οι αποφάσεις, είναι ενάντια στο μέγιστο σύνολο του ελληνικού λαού και θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική. Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να σταματήσει αυτή η πολιτική, είναι η ανατροπή. Είναι οι εκλογές,… είναι αυτό που ζητάμε πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να σταματήσουμε την ανθρωπιστική καταστροφή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σώσουμε τους ανθρώπους μας, να σώσουμε τη γη μας, να σώσουμε το μέλλον αυτής της χώρας εάν δεν ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Σε αυτό λοιπόν τον αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νεολαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους, να μπούν μπροστά ώστε να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία».

 

 

Διαβάστε επίσης