• 6 Μαΐου 2024,

Αποστρατεύθηκε ο Παναγιώτης Ντικούδης – Τα παράλογα μέτρα αποψιλώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 Αποστρατεύθηκε ο Παναγιώτης Ντικούδης – Τα παράλογα μέτρα αποψιλώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Τον τίτλο του απόστρατου φέρει πλέον ο Παναγιώτης Ντικούδης που χρημάτισε υποδιοικητής και διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας αλλά και περιφερειακός διοικητής της ίδιας υπηρεσίας για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Φέτος ο κ. Ντικούδης συμπλήρωσε 31 χρόνια εργασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κι επέλεξε την αποστράτευσή του, αναλογιζόμενος τις παράλογες περικοπές που επιβάλλονται από την κυβέρνηση εξαιτίας της κρίσεως και των μνημονίων. Όπως μας εξήγησε ο Παναγιώτης Ντικούδης, στο ΦΕΚ της 31ης Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία από 1/1/2014 θα φορολογηθεί με 40% το βοήθημα του ασφαλιστικού ταμείου των πυροσβεστών. «Δε σκοπεύω να χαρίσω σε κανένα τα χρήματα που τόσα χρόνια κατέβαλα στο ταμείο», σημείωσε ο κ. Ντικούδης.

Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα στάθηκε η αιτία για αρκετούς συναδέλφους του κ. Ντικούδη προκειμένου να οδηγηθούν στην «έξοδο» και να ζητήσουν την αποστράτευσή τους. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία «απογυμνώνεται» από έμπειρους αξιωματικούς με πολυετή εμπειρία. Είναι ενδεικτικό ότι από τη σειρά 30 αξιωματικών όπου ανήκει και ο Παναγιώτης Ντικούδης απέμεινε μόνο ο ένας.

Η πυροσβεστική σταδιοδρομία του κ. Ντικούδη είχε ως αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια και ειδικότερα το 1984 μετατέθηκε στην Καβάλα και από απλός πυροσβέστης ανήλθε στην κλίμακα φτάνοντας και στη θέση του διοικητή. «Φρέσκος» πυροσβέστης ενός μόνο έτους ήταν ο κ. Ντικούδης στην καταστροφική πυρκαγιά του 1895, όταν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου έγινε κάρβουνο το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Ωστόσο, το πλέον άσχημο συμβάν της υπηρεσιακής του σταδιοδρομίας ήταν η πυρκαγιά της Μεσορόπης, όπου χάθηκαν τρεις αθώες παιδικές ψυχές.

Για τον απόστρατο πια Παναγιώτη Ντικούδη μεγάλη σημασία έχουν τα συναισθήματα που συνοδεύουν την αποχώρηση του. Εκείνος, εκτιμά ότι πέτυχε στο καθήκον που του είχε αναθέσει η πολιτεία, η οποία όμως τον εξανάγκασε να αποχωρήσει εσπευσμένα τερματίζοντας τη σταδιοδρομία του.

 

 

Διαβάστε επίσης