• 18 Μαΐου 2024,

Κατάληψη Δ.Ο.Υ. – Αποχή από κατάθεση δηλώσεων

 Κατάληψη Δ.Ο.Υ. – Αποχή από κατάθεση δηλώσεων

Εξαιτίας του ασφαλιστικού που φαίνεται ότι πλησιάζει στο κοινοβούλιο, λογιστές – φοροτεχνικοί του νομού Καβάλας έκαναν χθες διαμαρτυρία με συμβολική κατάληψη στην εφορία 11.00 το πρωί με 12.00 το μεσημέρι. Παρόμοια διαμαρτυρία στο γραφείο της εφορίας στη Θάσο, 10.00 το πρωί με 11.00 το πρωί.

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση λογιστών – φοροτεχνικών. Χαλαρή η διαμαρτυρία έξω από την κεντρική είσοδο της εφορίας προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία κυρίως των πολιτών.

Ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκε η αποχή των λογιστών – φοροτεχνικών από τη διαδικασία κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων. Ο Νίκος Πατέλης που μίλησε στους δημοσιογράφους είπε τα εξής: «Ο λόγος των κινητοποιήσεών μας είναι το ασφαλιστικό σχέδιο, που έχει διαρρεύσει και το οποίο επιβαρύνει υπέρμετρα όλο τον κλάδο. Το 45% περίπου των συναδέλφων θ΄ αδυνατούν να καταβάλουν συν υπάρχουσες εισφορές. Από κάποια στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από μία έρευνα που κάναμε μεταξύ των μελών μας. Πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμη δυσχερέστερη κατάσταση. Πιστεύουμε επίσης ότι το πλαίσιο λειτουργίας του ασφαλιστικού όσον αφορά τους πρώην ασφαλισμένους του ταμείου πρέπει να ισχύσει και για μας, δηλαδή οι ίδιες διατάξεις που αφορούν τους νέους συναδέλφους στην πρώτη πενταετία, που θα μπορούν να έχουνε μειωμένες εισφορές, ότι πρέπει να ισχύσει και για μας. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει το όλο σκεπτικό της. Έχουμε αποχή από την υποβολή των δηλώσεων μέχρι τις 18 Απρίλη σε πρώτη φάση και θ΄ αποφασίσουμε εκείνη την ημέρα, μαζί με όλες τις ομοσπονδίες του κλάδου, μέχρι πότε θα πάει η επόμενη αποχή».

 

Διαβάστε επίσης