• 5 Μαΐου 2024,

«Το αεροδρόμιο πήγε σε άριστα χέρια»

 «Το αεροδρόμιο πήγε σε άριστα χέρια»

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ραντεβού της Τρίτης στο διοικητήριο της Καβάλας στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Σ΄ αυτό το ραντεβού συναντήθηκε η διοίκηση της περιφέρειας με τους ιδιώτες που από το Νοέμβριο όπως φαίνεται θ΄ αναλάβουν τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καβάλας, «Μ. Αλέξανδρος». Μετά την αρχική ανακοίνωση του κ. Γ. Παυλίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Μιχ. Αμοιρίδης μίλησε πιο αναλυτικά γι΄ αυτή τη συνάντηση που απ΄ ότι φαίνεται ήταν και συνάντηση γνωριμίας. Όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης οι εκπρόσωποι των Γερμανών μίλησαν για ώρα με τη διοίκηση της περιφέρειας αλλά και με τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής, συζήτηση που έγινε στην αγγλική γλώσσα. Κατά το Μιχ. Αμοιρίδη οι ιδιώτες της εταιρίας Fraport επιθυμούν αύξηση της επιβατικής κίνησης, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις πτήσεις εξωτερικού. «Θέλουν να κάνουν το αεροδρόμιο πιο όμορφο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης. Μετέφερε την άποψή τους ότι οι υποδομές του αεροδρομίου «Μ. Αλέξανδρος» είναι ικανοποιητικές και την ενημέρωση που έχουν από το δημόσιο ότι θ΄ αναλάβουν τη διοίκηση του αεροδρομίου «Μ. Αλέξανδρος» την 1η Ιουνίου του 2016.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μιχ. Αμοιρίδης μετέφερε την πρόθεση των Γερμανών, που συνεργάζονται με τον Όμιλο Κοπελούζου, να διατηρήσουν στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» το σημερινό προσωπικό, χωρίς ν΄ αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν προσλήψεις.

Στο ερώτημα, εάν το αεροδρόμιο πήγε σε καλά χέρια, ο κ. Αμοιρίδης απάντησε: «Το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» πήγε σε άριστα χέρια. Το μέλλον του όμως εξαρτάται πρώτα απ΄ όλους εμάς».

 

Διαβάστε επίσης