• 3 Μαΐου 2024,

Κατά τον Ηλία Ιωαννίδη: «Πόλεμος χωρίς όπλα εις βάρος της Ελλάδας»

 Κατά τον Ηλία Ιωαννίδη: «Πόλεμος χωρίς όπλα εις βάρος της Ελλάδας»

Μια πρώτη εξόρμηση προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πραγματοποίησαν την Κυριακή στην παραλία της πόλης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Παρόμοιες δράσεις σκοπεύουν να προγραμματίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ενδιάμεσης εβδομάδας. Στην εξόρμηση συμμετείχε και ο βουλευτής Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης, ο οποίος μας μίλησε για τις θετικές αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών. Καθολική ήταν η αποδοχή κι άκρως ενθαρρυντικά ήταν τα σχόλια του κόσμου που συνιστούσαν στην κυβέρνηση να μην υποχωρήσει.

Κατά τον Ηλία Ιωαννίδη, η κυβέρνηση προχώρησε στη μέθοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης, «εργαλείο» που έως τώρα χρησιμοποιούσαν μόνο οι θεσμοί και οι δανειστές. Η κυβερνητική μέθοδος βασίζεται στην αποφασιστικότητα και στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του λαού. Ίσως γι’ αυτό κι αμέσως μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, όλοι οι ανυποχώρητοι ευρωπαίοι συνομιλητές έσπευσαν ν’ αλλάξουν τακτική. Η προαναγγελία του δημοψηφίσματος δηλαδή δημιουργεί άλλα δεδομένα, ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και φυσικά δίνει το δικαίωμα στο λαό να εκφράσει τη δική του άποψη.

Ο κ. Ιωαννίδης εμπιστεύεται την κρίση του λαού, που παρακολουθεί τη διαπραγματευτική πορεία των τελευταίων μηνών και καλείται να απορρίψει τις εκβιαστικές συμφωνίες των θεσμών. Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος πρέπει να καταπολεμήσει το φόβο. Αυτή την περίοδο διεξάγεται εις βάρος της Ελλάδας ένας πόλεμος χωρίς όπλα εκ μέρους των δανειστών. Προσπαθούν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα “πτώμα” το οποίο και θα περιφέρουν στις υπόλοιπες χώρες για παραδειγματισμό, προκειμένου να μην τολμήσει οποιοσδήποτε άλλος να σηκώσει κεφάλι. Αυτό όμως δε θα πρέπει να το επιτρέψουμε.

Προσπαθούν να πείσουν γενικά τους λαούς ότι καμία σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα οποιονδήποτε εκλογών σε κάθε χώρα, αλλά ασχέτως με τη λαϊκή βούληση θα ασκείται μια συγκεκριμένη πολιτική επιβαλλόμενη από το κατευθυντήριο της ευρωζώνης. Πρόκειται για μία γενικευμένη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας, για τη μετατροπή των εκλεγμένων ηγετών σε ανθρωπάκια αλλά και για την απόφαση της τύχης του κάθε λαού από μη εκλεγμένα ευρωπαϊκά όργανα. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Καθημερινά και μέχρι την Κυριακή οι ενημερωτικές δράσεις θα συνεχιστούν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσουν όπου χρειαστεί. Εξάλλου, τα στελέχη μπορούν να κοιτάξουν κατάματα τους συμπολίτες τους και μπορούν να απαντήσουν σε κάθε δύσκολη ερώτηση που θα δεχθούν, ενώ μπορούν να συζητήσουν ακόμη και με όσους σχεδιάζουν να ψηφίσουν υπέρ του ΝΑΙ. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης: «Εμείς μέσα σε πέντε μήνες αποδείξαμε για ποιους ενδιαφερόμαστε και ποιους θέσαμε σε προτεραιότητα. Κάποιοι άλλοι όμως μέσα σε πέντε χρόνια μόνο μνημονιακά αποτελέσματα μπορούν να επιδείξουν. Με δουλικότητα έφτασαν το λαό στη σημερινή του κατάσταση από την οποία προσπαθούμε να τον γλιτώσουμε».

 

Διαβάστε επίσης