• 17 Μαΐου 2024,

Το εντυπωσιακό SHAMROCK στο λιμάνι της Καβάλας

 Το εντυπωσιακό SHAMROCK στο λιμάνι της Καβάλας

Την Κυριακή κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας εντυπωσιακό ιστιοφόρο με την ονομασία Shamrock. Πρόκειται για ιστιοφόρο με σημαία Αγγλίας, που ήρθε στην Καβάλα προκειμένου να παραλάβει Eγγλέζο επιχειρηματία ο οποίος τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει τις διακοπές του κινούμενος ανάμεσα στο Άγιο Όρος, την Καβάλα και τη Θάσο.

Το Shamrock είναι ένα εντυπωσιακό πολυτελές ιστιοφόρο το κεντρικό κατάρτι του οποίου έχει μήκος 48 μέτρα.

Εύκολα ξεχωρίζει στο λιμάνι της Καβάλας. Το πλήρωμά του εννέα άτομα, οι περισσότεροι Αυστραλοί, κάποιοι από την Αγγλία και τη Γαλλία και άντρες και γυναίκες. Καπετάνιος του πληρώματος ο Νικ, Αυστραλός υπήκοος, χρόνια στη θάλασσα και της Μεσογείου.

«Είναι ντροπή να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει με την ελληνική οικονομία, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου», είπε ο Νικ μιλώντας στην εφημερίδα μας.

Όσον αφορά για την εξασφάλιση νερού καθώς χθες το πρωί έπρεπε να γίνει το καθιερωμένο πλύσιμο στο σκάφος, η παροχή του Οργανισμού Λιμένα εξασφαλίστηκε με δυσκολία, καθώς τα σχετικά μηχανήματα δεν λειτουργούσαν. Προσωπικό του Οργανισμού έφτασε στο σημείο που ήταν δεμένο το ιστιοφόρο, βοήθησε ώστε να γίνει η παροχή νερού.

Συμπληρώνοντας το ρεπορτάζ ν΄ αναφέρουμε ότι για την εξυπηρέτηση του πλοίου όσο καιρό θα βρίσκεται στην Καβάλα και τη Θάσο, δραστηριοποιούνται ο Γιάννης και ο Παναγιώτης Αγγελίδης, εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου Α1 ΥΑCHT TRADE CONSORTIUM, που εδρεύει στην Καβάλα, το οποίο εξειδικεύεται στη φιλοξενία, εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής.

Το ίδιο γραφείο έχει εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο ίδια ή και μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής, που ήρθαν στην Καβάλα το περσινό καλοκαίρι.

 

Διαβάστε επίσης