ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Σε άτυπη προεκλογική περίοδο που αφορά το δημοψήφισμα της Κυριακής εισέρχεται από σήμερα ο Νομός Καβάλας. Το απόγευμα σε αίθουσα ξενοδοχείου ομιλία υπέρ του «ναι» από τον υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ Γιώργο Κομουτσάκο. Νωρίτερα στη δημοτική καπναποθήκη συγκρότηση επιτροπής στήριξης του «όχι». Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας.

 

Όλο σχεδόν το 24ωρο σπεύδουν στα ΑΤΜ οι πολίτες για τις ημερήσιες αναλήψεις των 60 ευρώ. Με προβλήματα η προμήθεια καυσίμων από τα πρατήρια του Νομού Καβάλας. Αυξημένη κίνηση στα σούπερ μάρκετ. Διακόπτουν από σήμερα τη λειτουργία τους τα δικαστήρια. Τα Γρι Γρι της Κεραμωτής κλήθηκαν σε απολογία από το Λιμεναρχείο επειδή άφησαν τα δίχτυα τους στη παλαιά σκάλα, κατά παράβαση απόφασης του ΟΛΚ Στο λιμάνι της Καβάλας το ιστιοφόρο Shamrock, το κατάρτι του οποίου έχει μήκος 48 μέτρα. Άλλαξαν οι ώρες αναχώρησης από την Καβάλα του Εξπρές Πήγασος τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη. 20χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα την Κυριακή το μεσημέρι στην ακτή των Αμμολόφων. Συνεχίζει και ασχολείται με το οικονομικό πρόβλημα του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αν και η γενικότερη οικονομική και πολιτική συγκυρία περιορίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση. Κατά τον κ. Μαρκόπουλο κινδυνεύουν με διακοπή τα έργα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στο Νομό Καβάλας.

 

Συνεδριάζει το βράδυ η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Στη Θάσο σήμερα ημερίδα για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών διαμερισμάτων. Με παρέμβαση τους τα ΕΛΠΕ ζητούν να σταματήσουν οι σεισμικές έρευνες της Ενεργειακής Αιγαίου στον κόλπο της Καβάλας. Νέες διαμαρτυρίες πολιτών για χόρτα που ενοχλούν σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμη και μέσα σε δρόμους! Λόγω των πολιτικών εξελίξεων αναβάλλεται εκδήλωση στο Ιμαρέτ, θεατρική παράσταση στο Φρούριο, το αντιφασιστικό φεστιβάλ. Μόνο την Παρασκευή η παράσταση Εκκλησιάζουσες του Εθνικού Θεάτρου στους Φιλίππους. Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στην Καβάλα για την διπλή γιορτή της πόλης. Εκδήλωση για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Κομοτηνή.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η Δήμαρχος με την ευκαιρία της προβολής στην Καβάλα ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Το πρώτο ντοκιμαντέρ με θέμα το Καστελόριζο θα προβληθεί σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το απόγευμα η ομάδα των Παραμυθάδων θα βρίσκεται στην έκθεση βιβλίου στην παραλία. Το βράδυ η 11η χορωδιακή συνάντηση στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Αρχίζει το βράδυ το πρόγραμμα προβολών του Ζέφυρου για το φετινό Καλοκαίρι.

 

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετέθεσε την άφιξη του στην Καβάλα ο προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Ανυφαντάκης. «Παγωμένα» τα θέματα των μεταγραφών. Οι γενικότερες εξελίξεις επηρεάζουν και τις μεταγραφικές κινήσεις της Ένωσης. Η Σοφία Ιωσηφίδου του ΟΚΑΚ θα λάβει μέρος με την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων το Σαββατοκύριακο στη Σερβία.

 

Διαβάστε επίσης