• 17 Μαΐου 2024,

Καταγγελία Ξουλόγη στην Πολεοδομία Παγγαίου για το Δήμο Παγγαίου

 Καταγγελία Ξουλόγη στην Πολεοδομία Παγγαίου για το Δήμο Παγγαίου

Ο Βασίλης Ξουλόγης καταγγέλλει στην πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου, το Δήμο Παγγαίου. Περίεργο, πρωτοφανές, αν και αληθινό. Ο πρώην δήμαρχος Β. Ξουλόγης χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει αυθαίρετες εργασίες από το Δήμο Παγγαίου, στην πλατεία «Πλάτανος» στην Ελευθερούπολη. Το κείμενό του αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Χθες η καταγγελία του απασχόλησε το τμήμα πολεοδομίας του Δήμου Παγγαίου. Έτσι το τμήμα πολεοδομίας του Δήμου Παγγαίου, ασχολείται με καταγγελία κατά του Δήμου Παγγαίου. Πρόκειται για μία διαδικασία που πιθανόν να οδηγήσει στην επιβολή προστίμου, αλλά δεν είναι συνηθισμένη.
Ποια είναι η ουσία της υπόθεσης; Στην πλατεία «Πλάτανου» στην Ελευθερούπολης έγιναν εργασίες προκειμένου να καταργηθούν απότομα σκαλιά και να δημιουργηθεί ένα δεύτερο επίπεδο αυτής. Ο Δήμος Παγγαίου εξηγεί ότι επρόκειτο για μικρής έκτασης εργασίες, τα χαρακτηρίζει δε μερεμέτια. Κατά τον Β. Ξουλόγη οι εργασίες ήταν εντελώς αυθαίρετες και μεγαλύτερης έκτασης.
Το πιθανότερο είναι ο Δήμος Παγγαίου έστω εκ των υστέρων να εξασφαλίσει τις προβλεπόμενες άδειες. Πάντως η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί και στην πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου, αλλά και στην αστυνομία. Το κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο κ. Ξουλόγης είναι το ακόλουθο:

Ναι μπορούμε, να αυθαιρετούμε. Πολλά χρόνια πριν έγινε η ανάπλαση στην πλατεία Πλάτανου στην Ελευθερούπολη! Με μελέτη, με δημοπρασία, με πλήρη νομιμότητα! Προς λίγων ημερών οι περίοικοι μας πληροφόρησαν ότι Δήμος Παγγαίου πραγματοποίησε καθαιρέσεις στις εξωτερικές σκάλες στη νότια πλευρά της πλατείας! Χθες Δευτέρα πρωί ξεκίνησαν οικοδομικές εργασίες! Τηλεφώνησα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν γνώριζε το παραμικρό! Ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμία απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εν λόγω εργασίες! Πως θα πληρωθούν οι αυθαίρετες εργασίες, από ποιο κωδικό του προϋπολογισμού;
Φυσικά την παράνομη αυτή ενέργεια την καταγγείλαμε στο Αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης και με την σειρά τους στην πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου! Προσωρινά χθες σταμάτησαν οι εργάτες τις κατασκευές αλλά σήμερα Τρίτη συνεχίστηκαν κανονικά! Οι αρχές του τόπου μας, έκλεισαν τα μάτια στις αυθαίρετες εργασίες! Ο απλός πολίτης θα μπορούσε; Το αναφέρω επειδή ο κ Αναστασιαδης με τους συνεργάτες του επισκέφτηκαν το παράνομο έργο χθες Δευτέρα! Εμείς μετά από αυτή την αδιαφορία, το καταγγείλαμε στην εισαγγελέα υπηρεσίας και αύριο θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά! Φυσικά θα κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες!

Διαβάστε επίσης