Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, έκανε έφεση αλλά…. δεν είχε να πληρώσει 3 ευρώ για μεγαρόσημο!

 Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, έκανε έφεση αλλά…. δεν είχε να πληρώσει 3 ευρώ για μεγαρόσημο!

Δικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Καβάλας υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 3.000 ευρώ από το ταμείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου της Καβάλας. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ο καταδικασθείς πρώην ταμίας της διοίκησης του ίδιου συλλόγου δήλωσε ότι δεν έχει τα 240 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει ως έξοδα δίκης. Του εξήγησαν ότι με μια αίτηση θα μπορούσε το ποσό να βεβαιωθεί στην εφορία και να πληρωθεί αργότερα. Για να καταθέσει όμως την αίτηση έπρεπε πρώτα να αγοράσει μεγαρόσημο αξίας 3 ευρώ. «Δεν έχω 3 ευρώ» είπε ο καταδικασθείς ιδιώτης κι έφερε τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν προ απροόπτου. Την λύση την έδωσε στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου μάρτυρας που περίμενε να καταθέσει σε άλλη υπόθεση του δικαστηρίου. Έβγαλε από την τσέπη του 3 ευρώ, τα έδωσε κι έτσι καλύφθηκε η δαπάνη του μεγαρόσημου. Όλη αυτή η ιστορία προκάλεσε σοκ σε όσους έτυχε να την παρακολουθήσουν χθες το πρωί στο δικαστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 3 ευρώ που δεν είχε ο κατηγορούμενος προσφέρθηκαν να του τα δώσουν όσοι στη δίκη του είχαν νωρίτερα καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας!

Η υπόθεση αφορά το 2011. Ο κατηγορούμενος ήταν ταμίας στη διοίκηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου της Καβάλας. Χωρίς να ενημερώσει κανέναν έβγαλε πιστωτική κάρτα και με αυτήν έκανε αναλήψεις από τα χρήματα του ταμείου. Πήρε 3.000 ευρώ που όπως είπε στην απολογία του, τα είχε μεγάλη ανάγκη. Όταν τα άλλα μέλη της διοίκησης του συλλόγου διαπίστωσαν τι είχε συμβεί κατέθεσαν μήνυση. Έτσι η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη. Όταν όλα τέλειωσαν (βρέθηκαν και τα 3 ευρώ που ήταν απαραίτητα) οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πρότειναν στον κατηγορούμενο αντί άλλης ποινής (αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα) να κάνει κοινωνική εργασία στο σχολείο. Κι αυτός δέχθηκε να το βάψει εξωτερικά. Δόθηκε ραντεβού για την άλλη εβδομάδα. Με την ελπίδα ότι ο καταδικασθείς θα τηρήσει την υπόσχεση που χθες έδωσε. Συνήγορος υπεράσπισης στην ίδια υπόθεση ήταν ο δικηγόρος Καβάλας Βασίλης Καγκαϊδης. Στην αγόρευση του απέδωσε την υπεξαίρεση των 3.000 ευρώ στα οικονομικά προβλήματα που τότε (αλλά και τώρα) είχε και έχει ο πελάτης του. Τελικά το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή. Όμως τα έξοδα της δίκης έπρεπε να τα πληρώσει εκείνη την ώρα.

*Με άλλη χθεσινή απόφαση του το Τριμελές επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή σε ιδιώτη λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ. Οι δικαστές ευχήθηκαν στον κατηγορούμενο ως την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε να έχει τακτοποιήσει την οφειλή και να απαλλαγεί της κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την ευχή κι έφυγε ικανοποιημένος από την αίθουσα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης