• 18 Απριλίου 2024,

Καταργείται η ΒΙΟΠΑΚ Α.Ε.;

 Καταργείται η ΒΙΟΠΑΚ Α.Ε.;

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας. Το αρμόδιο υπουργείο απάντησε γραπτώς σε ερώτηση της διοίκησης, δίνοντας κατεύθυνση στη συγχώνευση των δύο φορέων, που έχουνε να κάνουν με το βιοτεχνικό πάρκο, ώστε η ανώνυμη εταιρία να είναι μία.

Ειδικότερα ο φορέας που κατασκεύασε το έργο, δηλαδή το βιοτεχνικό πάρκο, είναι η ανώνυμος εταιρία βιοτεχνικό πάρκο Α.Ε. Ο φορέας που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι η ανώνυμη εταιρία Επιχειρηματικό Πάρκο Καβάλας.

Σύμφωνα με το υπουργείο είναι πλέον περιττό να υπάρχουν δύο ανώνυμες εταιρείες για τον ίδιο λόγο, αφού άλλωστε το κατασκευαστικό έργο έχει ολοκληρωθεί. Το υπουργείο ζητά να συγχωνευθούν οι δύο εταιρίες υπέρ της εταιρίας επιχειρηματικού πάρκου Καβάλας, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου. Αυτό σημαίνει ότι στη νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί οι φορείς που συμμετέχουν στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας Α.Ε., θα συμμετέχουν με το ίδιο ακριβώς ποσοστό. Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας με 51%, ο Δήμος Καβάλας με 29%, το Επιμελητήριο Καβάλας με 20%.

Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε ότι η διοίκηση της εταιρίας Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, ότι η ταυτόχρονη λειτουργία δύο εταιριών για το ίδιο θέμα, δημιουργεί δαπάνες που είναι υπερβολικές, και οι οποίες μπορούν να περιοριστούν στο ήμισυ.

Από τον Ιανουάριο υπήρξε αλληλογραφία με το υπουργείο, το οποίο πρόσφατα ζήτησε να συγχωνευτούν οι δύο εταιρίες και να επικρατήσει η εταιρία Επιχειρηματικό Πάρκο Καβάλας, δηλαδή η εταιρία που διαχειρίζεται το βιοτεχνικό πάρκο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης