Αίτημα προς την Εγνατία οδό

 Αίτημα προς την Εγνατία οδό

Τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στον ανισόπεδο κόμβο Στρυμόνα, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής της επέκτασης τεχνικού έργου κάτω διάβασης από την «Εγνατία οδό Α.Ε.».

Είναι γνωστό ότι λόγω εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής της επέκτασης του τεχνικού έργου κάτω διάβασης στον ανισόπεδο κόμβο Στρυμόνα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας διακόπτεται η κίνηση όλων των οχημάτων που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη και από Καβάλα προς Σέρρες – Νιγρίτα – Δράμα καθώς και αυτών που κατευθύνονται από Δράμα – Νιγρίτα – Σέρρες προς Θεσσαλονίκη και Καβάλα και μέχρι τώρα γίνονταν μέσω των κλάδων του ανισόπεδου κόμβου Στρυμόνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται από Σέρρες – Νιγρίτα – Δράμα προς Θεσσαλονίκη και Καβάλα διεξάγεται:

1)Προς Καβάλα από τον ισόπεδο κόμβο Αμφίπολης μέσω παλαιάς Ε.Ο. Αμφίπολης από τον ισόπεδο κόμβο Τούζλας.

2)Προς Θεσσαλονίκη από τον ισόπεδο κόμβο Αμφίπολης μέσω παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και της παλαιάς γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα (10) μήνες δεδομένου ότι η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος και η πορεία των εργασιών γίνεται με βραδύτατους ρυθμούς.

Πέραν των ανωτέρω και δεδομένου ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή βαίνει συνεχώς αυξανόμενη εκτιμάται ότι ακόμη και η ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας θα ανακουφίσει μεν αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα θα λυθεί αν κατασκευασθεί κλάδος εισόδου απευθείας στην ΕΓΝΑΤΙΑ από την παλαιά Ε.Ο.

Σε σχέση με την παραλία Οφρυνίου (Τούζλας), όσον αφορά την είσοδο σε αυτήν εκ της Θεσσαλονίκης προερχόμενοι, υπάρχει έξοδος για την παραλία και δεν εντοπίζονται προβλήματα.

Η αναγκαιότητα της λύσης είναι δεδομένη διότι:

1)Θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές κατά την θερινή περιόδου.

2)Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη περιοχή που εξυπηρετεί πολύ κόσμο όπου αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες.

3)Με αφορμή το πολύκεντρο δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Τούζλα, αναφέρω ότι υπάρχει σχεδόν αδυναμία προσέλευσης του ασθενοφόρου στο συγκεκριμένο τόπο.

Παράκληση των κατοίκων που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση να δοθεί άμεσα λύση.

 

 

Διαβάστε επίσης