• 19 Μαΐου 2024,

Κατεπείγουσα ανάγκη για τον τουρισμό της περιοχής μας η έκδοση βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους τουρίστες

 Κατεπείγουσα ανάγκη για τον τουρισμό της περιοχής μας η έκδοση βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους τουρίστες

Μέσα στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τουρισμός της περιοχής και η τοπική οικονομία γενικότερα, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την έκδοση βίζας 72 ωρών σε Τούρκους τουρίστες μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στη «διάσωση» της φετινής τουριστικής περιόδου. Ήδη από το 2012 εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας σε Τούρκους που επισκέπτονται νησιά του Αιγαίου (Χίος, Κως, Λέσβος, Ρόδος, Σάμος) με πολύ θετικά αποτελέσματα και μελετάται από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επέκταση του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Απευθύνουμε έκκληση προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, τη Δήμαρχο Καβάλας και τους βουλευτές των νομών της Περιφέρειάς μας από όλα τα κόμματα να επιστρατεύσουν κάθε μέσο και πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε το αίτημα αυτό να γίνει πραγματικότητα μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για μία ώριμη διεκδίκηση που έχει αναλάβει εδώ και καιρό η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και χρειάζεται να γίνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επιλυθούν γρήγορα όλα τα πολιτικά, οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα που εκκρεμούν για την έκδοση της βίζας.

Έστω και τώρα, το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στο να αναζωογονηθεί άμεσα η τουριστική κίνηση, να διατηρηθούν θέσεις εργασίας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο και να μην χαθούν αναμενόμενα έσοδα από τον τουρισμό προς όφελος της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Διαβάστε επίσης