• 7 Μαΐου 2024,

Ο Σμαράγδος Κρεμύδας ελπίζει για την ομαλή εφαρμογή του κανονισμού πεζοδρόμων

 Ο Σμαράγδος Κρεμύδας ελπίζει για την ομαλή εφαρμογή του κανονισμού πεζοδρόμων

Ολοκληρώθηκε τελικά την Πέμπτη η διαβούλευση για την εφαρμογή του νέου κανονισμού πεζοδρόμων με την κατά περίπτωση εξέταση των δρόμων. Προβλήματα ανέκυψαν για πέντε πεζόδρομους το πλάτος των οποίων είναι στενότερο των έξι μέτρων, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις για την εμμονή της ΤτΕ να διατηρήσει το στρεβλό υφιστάμενο καθεστώς κατά τη διαδικασία εισόδου – εξόδου των χρηματαποστολών.

Ο Σμάραγδος Κρεμύδας, πρόεδρος της Π.Ε. Τυφλών Αν. Μακεδονίας και πρόεδρος νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, χαρακτήρισε θετική την πρόθεση της δημοτικής αρχής να διαβουλευθεί προκειμένου να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα της πόλης. Να βελτιωθούν έτσι οι υφιστάμενες συνθήκες στους πεζόδρομους και να επικρατήσει επιτέλους τάξη σε σημεία του κέντρου όπου καταγράφεται η πλήρης αναρχία. Ο κ. Κρεμύδας διατηρεί τις ελπίδες του ότι κάτι θα αλλάξει προς το βέλτιστο, χαρακτήρισε δε τη διαδικασία της Πέμπτης ως μία από τις καλύτερες και αρτιότερες. Οι προτάσεις του συλλόγου ταυτίζονταν απόλυτα με εκείνες των τεχνοκρατών, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων καταστηματαρχών κυρίως για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο κ. Κρεμύδας υπενθύμισε ότι η τάξη θα πρέπει να τηρείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι συνήθως αφήνονται ορισμένα παραθυράκια που οδηγούν σε ελαστικότερη εφαρμογή του νόμου. Άρα, κατά τα λεγόμενα του Σμαράγδου Κρεμύδα υπάρχουν ελπίδες. Αναφορικά με την εμμονή της ΤτΕ να διαφοροποιήσει το υφιστάμενο καθεστώς, ο κ. Κρεμύδας παρατήρησε πως συμπεριφέρεται με τη φιλοσοφία του ισχυρού. Ωστόσο, η τοπική κοινωνία είναι αντίθεση με τα όσα πρεσβεύει η τράπεζα αναφορικά με τα συστήματα ασφαλείας.

Γι’ αυτό θα πρέπει από το δημοτικό συμβούλιο να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αλλαγής των δρομολογίων των χρηματαποστολών, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση της τράπεζας να γίνεται από την πίσω πλευρά του κτηρίου και χωρίς να εμποδίζεται ή χωρίς να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν η τράπεζα να χρησιμοποιεί καθημερινά τους πολίτες ως «ασπίδα προστασίας» προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενες απόπειρες από επίδοξους ληστές.

 

=

Διαβάστε επίσης