• 17 Μαΐου 2024,

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι

 Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι

Πετυχημένη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Νομού Καβάλας.

Πέρα από τα καθιερωμένα θέματα, θέματα μιας οποιασδήποτε γενικής συνέλευσης, συζήτησαν τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν μαζί με τα υπόλοιπα συνταξιοδοτικά σωματεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αρχές Απριλίου θα γίνει κινητοποίηση – συγκέντρωση συνταξιούχων στην Καβάλα – απ΄ όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Λίγες ημέρες νωρίτερα θα γίνει σύσκεψη διοικήσεων συνταξιουχικών σωματείων για ν΄ αποφασισθεί ημερομηνία και ο τρόπος της κινητοποίησης.

Εν τω μεταξύ ειδικά το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στην πόλη μας το πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ο Στέλιος Μαούνατζης πρόεδρος του Σωματείου είπε για όλα αυτά: «Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι συνταξιούχοι, είναι μία δήλωση που θα κάνω σήμερα, νομίζω ότι είναι το γεγονός της χρονιάς, είναι μεγάλη επιτυχία για το σωματείο μας, γιατί έχουμε πάρει το πανελλήνιο συνέδριο συνταξιούχων ΟΑΕΕ να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα. Αυτό δείχνει ότι το σωματείο μας δουλεύει.

Σήμερα είναι η μέρα της ετήσιας γενικής συνέλευσης για το σωματείο μας. Εδώ θα συζητήσουμε πολλά θέματα. Είναι το οικονομικό, προτάσεις, οργάνωση για το συνέδριο και επίσης έχει προγραμματισθεί 1, 2 ή 3 του μηνός Απριλίου βγαίνουμε πάλι στο δρόμο οι συνταξιούχοι. Θα γίνει μία σύσκεψη στην αίθουσα «Ν. Μάρτης» στην πρώην νομαρχία με όλα τα συνταξιοδοτικά σωματεία όπου θα συντάξουμε το πρόγραμμα δράσης. Όπως ξέρετε με όλα τα σωματεία έχουμε συνεργασία άριστη, με τα παιδια των ΑμεΑ, το ΝΑΤ, Δημοσίου, ΠΟΕ ΟΤΑ, εμείς καλούμε όλους τους συλλόγους, όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σ΄ αυτή τη σύσκεψη. Εκεί θ΄ αποφασίσουμε το πεδίο δράσης. Τώρα θα γίνει πορεία, θα έχουμε κάποιες αποκλεισμούς δημοσίων κτηρίων; Αυτό θα το αποφασίσει η συνέλευση όλων των σωματείων στην αίθουσα «Ν. Μάρτης» του διοικητηρίου».

ΕΡ: Έχετε διεκδικήσεις κι απ΄ αυτή την καινούρια κυβέρνηση;

ΑΠ: «Δεν υπάρχει περιθώριο και ούτε μίας μέρας χάρη. Εμείς διεκδικούμε με σκοπό το καλό των συνταξιούχων».

Διαβάστε επίσης