ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Απολογισμό των 6 πρώτων μηνών της θητείας του στο Δήμο Νέστου έκανε χθες ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Αναφέρθηκε στα χρέη που βρήκε, στην προτεραιότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, στις απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις και στην ελπίδα του νέου ΕΣΠΑ. Παραμένει άλυτο το πρόβλημα των απορριμμάτων. Αδύναμη δείχνει η Περιφέρεια ΑΜΘ να λύσει το μακροχρόνιο πρόβλημα του Νομού Καβάλας σχετικά με την έλλειψη κτηνίατρων. Νέα προβλήματα παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ιχθυόσκαλα αφού δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε αλιεύματα που έπρεπε να εξαχθούν στην Τουρκία και την Ιαπωνία. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Κομοτηνή αποφασίστηκε η εγκατάσταση σεισμογράφου στη Μουσθένη. Απέτυχε κι η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Εγκρίθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο τα ωράρια λειτουργίας της αγοράς την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και την Μεγάλη Εβδομάδα. Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων. Θα απουσιάζει η Δήμαρχος από την παρέλαση της ερχόμενης εβδομάδας λόγω ταξιδιού της στις Βρυξέλες. Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν κατάργηση της εξέδρας των επισήμων. Η Εγνατία Οδός υπόσχεται άμεση έναρξη των εργασιών για την αμφιδρόμηση τμήματος στην Παράκαμψη. Ως το Σάββατο τα φορτηγά θα πάψουν να διέρχονται της πόλης.

Αύριο θα επισκεφθεί την Καβάλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Πέθανε χθες ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΔ Ανατολικών Συνοικιών της Καβάλας Γιάννης Τσακίρης. Κατολίσθηση και στην Περιμετρική οδό, συνέπεια των βροχών αρχές του μήνα. Περιμένουμε τον κ. Λαφαζάνη να οργανώσει νέα σύσκεψη όπως υποσχέθηκε, αναφέρει ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ κατέθεσε πρόταση για την αναγκαιότητα επαναφοράς δενδρώδους βλάστησης εκατέρωθεν των καναλιών των Τεναγών των Φιλίππων. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ερώτηση για τις πλημμύρες στα Τενάγη κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Πραγματοποιείται το πρωί στην αίθουσα της Μητρόπολης η καθιερωμένη πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα γενική ιερατική σύναξη κληρικών. Το πρωί ο σύλλογος Φίλοι της Παιδόπολης συναντούν την Δήμαρχο. Το απόγευμα γενική συνέλευση του συλλόγου Αίσωπος, εκδήλωση του εικαστικού τμήματος της ΣΦΓΤ. Με ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας αναζητά προτάσεις από πιθανούς καλλιτεχνικούς διευθυντές του φεστιβάλ Παπαϊωάννου.

Στο 94ο λεπτό της χθεσινής αναμέτρησης στην Αλεξανδρούπολη ο ΑΟΚ ισοφάρισε τον αντίπαλο του κι έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της ανόδου. Μέτριος στο πρώτο μέρος, έχασε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο. Νίκησαν χθες Βυζάντιο κι Ακροπόταμος. 13η σερί ήττα του Ορφέα Ελευθερούπολης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης