• 5 Μαΐου 2024,

Κι άλλα παράπονα για μη χρηματοδότηση νηπιαγωγείου

 Κι άλλα παράπονα για μη χρηματοδότηση νηπιαγωγείου

Πριν από λίγες εβδομάδες η εφημερίδα μας δημοσιοποίησε πρόβλημα χρηματοδότησης σχολείων του Δήμου Καβάλας λόγω της πολύ «σφιχτής» τακτικής που αποφάσισε κι εφαρμόζει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας κ. Θόδωρος Τζατζάρης. Υπήρξαν διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών. Παραμονή της 25ης Μαρτίου σε νηπιαγωγείο η εκπαιδευτικός ζήτησε υλικά καθαρισμού από τους γονείς αφού διαθέσιμες πιστώσεις είπε ότι δεν είχε. Ο κ. Τζατζάρης την διέψευσε, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου ουσιαστικά επιβεβαίωσε το πρόβλημα.

Η συνέχεια δόθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Κελαϊδάκης περιέγραψε ίδιο πρόβλημα στο 18ο Νηπιαγωγείο. Ο κ. Κελαϊδάκης μίλησε πολύ σωστά, υπό την έννοια ότι δεν αρνήθηκε (ως γονέας) την στήριξη του νηπιαγωγείου. Σημείωσε ωστόσο ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν ενισχύονταν από την σχολική επιτροπή επειδή είχε τραπεζικό υπόλοιπο 37 ευρώ! Την ώρα που ο κ. Κελαϊδάκης αναφέρονταν στο πρόβλημα ο κ. Τζατζάρης ήθελε να τον διακόψει, υποτίθεται να τον διορθώσει. Τελικά στον κ. Κελαϊδάκη απάντησε η κ. Δήμαρχος. Είπε ότι οι γονείς δεν πρέπει να ενισχύουν σχολεία νηπιαγωγεία κτλ. Συμπλήρωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν περιπτώσεις σπατάλης. Ο κ. Τζατζάρης δεν πρόσθεσε κάτι περισσότερο.

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα σχολεία συχνά δεν έχουν χρήματα. Τότε οι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες τους, μεταφέρουν το πρόβλημα στους γονείς. Κι αυτοί ανταποκρίνονται. Άλλοτε προσφέρουν υλικά κι άλλοτε χρήματα. Η «σφιχτή» πολιτική του κ. Τζατζάρη δημιουργεί προβλήματα που γρήγορα φορτώνονται στις «πλάτες» των γονέων. Όλα αυτά έπαψαν να είναι φήμες ή κρυφό μυστικό.

Παρουσιάζονται με στοιχεία ως συγκεκριμένα περιστατικά και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ως εκ τούτου ο… σφιχτός πρόεδρος πρέπει να δει τις ανάγκες των σχολείων πιο δίκαια. Να μιλά λιγότερο παρουσιάζοντας διάφορες δικαιολογίες (που δεν πείθουν), να μοιράζει δίκαια κι όταν πρέπει χρήματα στα σχολεία της αρμοδιότητας του. Εκτός αν δεν έχει. Αυτό όμως πρέπει να μας το πει.

Διαβάστε επίσης