• 19 Μαΐου 2024,

Κι άλλη αόριστη απάντηση για το χρέος του ιδρύματος

 Κι άλλη αόριστη απάντηση για το χρέος του ιδρύματος

Όλοι θυμούνται την ερώτηση στη βουλή του βουλευτή Ν. Παναγιωτόπουλου, για τα οικονομικά του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» και την πρώτη απάντηση σε αυτή την ερώτηση, του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η αρχική ερώτηση του Ν. Παναγιωτόπουλου κατατέθηκε στη βουλή στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Ζητούσε ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του ιδρύματος και προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου του 2016 απαντά στον κ. Παναγιωτόπουλο ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Πετρόπουλος.

Η απάντησή του δεν μας κάνει σοφότερους καθώς υποδεικνύει στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα και μπορεί να επωφεληθεί άσχετα από το ότι αυτές δεν φημίζονται για το ότι είναι ευνοϊκές. Με την ίδια απάντηση ο κ. Πετρόπουλος σημειώνει ότι και το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» είχε δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων, εφόσον είχε υποβάλλει αίτηση μέχρι την 31 Ιουλίου του 2015.

Μετά και την απάντηση και του κ. Πετρόπουλου, είναι οριστική ουσιαστικά η απάντηση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία τα χρέη του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» δεν μπορούν να ρυθμιστούν ευνοϊκά, παρά μόνο με τα όσα ισχύουν σήμερα σχετικά με τα χρέη ειδικότερα για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, άσχετα από το ότι το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» έχει αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα, είναι ένα ίδρυμα που φιλοξενεί και εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε επίσης