Κι όμως υπάρχουν σε εξέλιξη έργα αυτεπιστασίας

 Κι όμως υπάρχουν σε εξέλιξη έργα αυτεπιστασίας

Σε μία εποχή που η τοπική αυτοδιοίκηση χάνει συχνά χρήματα και προσωπικό, υπάρχουν κάποια τελευταία έργα αυτεπιστασίας και να θυμίζουν προηγούμενες εποχές.

Το πιο σημαντικό έργο αυτεπιστασίας που εκτελείται αυτή την περίοδο από το Δήμο Καβάλας, βρίσκεται κάτω από το 1ο γυμνάσιο, στο σημείο από το οποίο ξεκινάει το παλαιό υδραγωγείο.

Εκεί δουλεύουν τέσσερεις μόνιμοι εργάτες του Δήμου Καβάλας, που αν όλα πάνε καλά, θα ενισχυθούν τον Οκτώβρη με προσωπικό από το 2ο πρόγραμμα της κοινοφελούς εργασίας.

Πρόκειται για μία κοινόχρηστη περιοχή, ανάμεσα στο παλαιό υδραγωγείο και τις κατοικίες. Καθαρίστηκε, θα γίνει έργο ανάπλασης, θα κατασκευαστεί τοιχίο, θα δημιουργηθεί πράσινο και με φύτευση δέντρων.

Ταυτόχρονα μέσα στις Καμάρες από την πλευρά της οδού Κολοκοτρώνη, υπάρχουν κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες, έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Καβάλας. Σ΄ αυτήν την περίπτωση το προσωπικό του Δήμου θ΄ αναλάβει να τις καθαρίσει, για να κριθεί πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν.

Παλιότερα τα εργα αυτεπιστασίας ήταν κανόνας για κάθε δήμο και κοινότητα, σε όλη την Ελλάδα. Τέτοια έργα εκτελούνταν πολλά, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Χρόνο με το χρόνο, μνημόνιο με μνημόνιο, τα δεδομένα άλλαξαν κι έτσι τα εργα αυτεπιστασίας που απέμειναν είναι πολύ λίγα, δημιουργούν περισσότερο ως ανάμνηση κάποιων άλλων εποχών.

 

 

 

 

 

=

 

Διαβάστε επίσης