• 7 Μαΐου 2024,

Πάτησε Καβάλα ο Φέρνερ

 Πάτησε Καβάλα ο Φέρνερ

O νέος προπονητής του ΑΟΚ Ντίτελμ Φέρνερ βρίσκεται από χθες στην Καβάλα και σήμερα πιάνει δουλειά. Ο Γερμανός που είναι λάτρης της πειθαρχίας θα έχει σήμερα το πρωί, την πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Καλείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξει ένα σύνολο που θα μπορέσει να σταθεί επάξια στο νέο πρωτάθλημα.

Αυτή την εβδομάδα θα έρθουν στην Καβάλα και άλλοι παίκτες. Μάλλον ξένοι. Οι δυο ήδη έχουν ανακοινωθεί την Παρασκευή. Ο Σουέιντ από τη Γκάνα και ο Κονάτε από τη Νιγηρία.

*Φεύγουν παίκτες

Σήμερα ίσως ανακοινωθεί και το ρόστερ της ομάδας, κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

Είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ομάδα νέων και όχι μόνο. Στο ματς με τη Χρυσούπολη, φάνηκαν κάποια πράγματα.

Δεν έπαιξαν ο Καπνόπουλος, ο Θεοδωρίδης, ο Κάπατζης, ο Γαβριηλίδης.

Από αυτούς ίσως ο Κάπατζης δοθεί και πάλι για 6 μήνες δανεικός στον Αρη Ακροποτάμου.

Σήμερα θα φανεί ποιοι δεν υπολογίζονται. Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος είχε άδεια και γι` αυτό δεν αγωνίστηκε με το Νέστο.

*1-1 το Σάββατο στη Χρυσούπολη με Νέστο

Ο ΑΟΚ ήταν μετριότατος το απόγευμα του Σαββάτου, στο φιλικό που έδωσε μέσα στη Χρυσούπολη με αντίπαλο το Νέστο. Αγωνίστηκαν αρκετοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Μάλλον γι` αυτούς είναι νωρίς να τους κρίνουμε, μόνο με μια δυο προπονήσεις.

Ο Νέστος άνοιξε το σκορ με τον έμπειρο Αντώνη Μαχαιρούδη στο 17` και ισοφάρισε για τον ΑΟΚ, ο Αλεξίου στο 32`. Στον πάγκο του ΑΟΚ, κάθισε ο Σάκης Τσιρονίδης, που δεν είχε εύκολο έργο, αφού καλά- καλά δεν ήξερε τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Στον πάγκο κάθισε ακόμη ο Γιάννης Τζιφόπουλος που θα είναι ο βοηθός του Φέρνερ.

Ο Νέστος ήταν πιο έτοιμος και πιο δεμένος. Άφησε καλές εντυπώσεις.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Νέστος: Αμουτζάκης, Αϊβαζόγλου, Παυλακάκης, Μανούκος, Μπουντακίδης, Δεσύλλας, Τσάκωνας, Εμμανουηλίδης, Τζοσκούν, Χαριτίδης, Εμμανουηλίδης.

Αγωνίστηκαν και οι: Αϊβαζίδης, Μανιός, Ματσκανίδης, Τσέκος, Καμπουρίδης, Σαρηγιαννίδης, Μαϊδανός, Ελευθεριάδης, Γαμβρέλης.

ΑΟΚ: Τιζάι, Καζαντζίδης, Παπαργυρίου, Γκαρακλίδης, Πόπτσης, Ντουτσαρίδης, Καρλόπουλος, Αρτσε, Ντόσης 20` λ. τ Γραμματικός, Παπαδόπουλος 30` Αλεξίου, Δρίτας.

Αγωνίστηκαν και οι: Γιαννίκογλου, Κουρέλλας, Βαλεριάνος, Πάλλας, Χόρτσας, Τσιφλίδης, Καζάνας, Χατζηλαζαρίδης, Ντομί, Τσομπανόπουλος.

Επίσης ένας υπό δοκιμή από την Τουρκία. Ο Χόρτσας αποκτήθηκε από τον Ελπιδοφόρο, ενώ πριν αγωνιζόταν στην Προοδευτική.

Στη Χρυσούπολη βρέθηκε το Σάββατο ο Βλάσης Τσάκας που είχε διάλογο και με φιλάθλους του ΑΟΚ.

Από τη απερχόμενη διοίκηση ο Χαράλαμπος Κουφατζής ενώ επίσης το ματς παρακολούθησε ο Γιώργος Μαραντάς που πριν λίγες ημέρες ήταν στο προπονητικό τιμ της ομάδας.

*Ο Τσάκας στο Δ. Σ του Ερασιτέχνη

Ο Βλάσης Τσάκας παραβρέθηκε στο Δ. Σ του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, το βράδυ της Παρασκευής.

Μίλησε ως εκπρόσωπος των νέων επενδυτών. Αναφέρθηκε στα σχέδια που υπάρχουν για την ομάδα και ζήτησε τη συμπαράσταση του Ερασιτέχνη. Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης ενημερώθηκε και περιμένει πλέον να δει τη λειτουργία της ομάδας με το νέο διοικητικό καθεστώς που έχει δημιουργηθεί.

Πάντως τώρα δε εμμένει να παραχωρήσει το 35% των μετοχών, που κατέχει. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η συμφωνία είχε γίνει με την προηγούμενη διοίκηση και κάτω υπό προϋποθέσεις.

 

Διαβάστε επίσης