Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη

 Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη

Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη του Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και μαζί κλείδωσε για τον Τσίπρα και η επόμενη τετραετία γιατί ο Τσίπρας οτι και να κάνει δεν πρόκειται να χάσει εκλογές απο κανέναν απο αυτούς που είναι υποψήφιοι για πρόεδροι και κυρίως απο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που του έχει πάρει τον αέρα με την πρόσφατη νίκη στις εκλογές του Σεπτέμβρη.

Και να παραμείνουν καθόλη την διάρκεια της πρώτης τετραετίας  τα capital control ο Τσίπρας δεν χάνει ούτε απο τον Μεϊμαράκη , ούτε απο τον Κυργιάκο ούτε απο τον Άδωνι.

Είμαι πεπεισμένος οτι ο Μεϊμαράκης που τα ξέρει τα γράμματα δεν ήθελε να κατέβει και αναγκάστηκε να το κάνει για να μπορέσει να μαζέψει το μαγαζί αφού έχουν πάρει χαμπάρι οτι με την εκλογή κανά Άδωνι ή κανά Κυργιάκου μπορεί να διαλύσει το μαγαζί.

Η εκλογή αρχηγού σε αυτή την φάση είναι πολύ κρίσιμη.

Ο νέος αρχηγός του κόμματος θα πρέπει να ενώσει την παράταξη και να οδηγήσει το κόμμα στην νέα εποχή.

Η επιλογή του Τσίπρα μέσα σε λίγους μήνες να κυβερνήσει την χώρα δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τώρα όσο αφορά την ουσία ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αν έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες θα είναι σιγουρα ο Μεϊμαράκης που δεν κατεβαίνει για να χάσει.

Κατεβαίνει για να κερδίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και να γίνει ο νέος πρόεδρος του κόμματος  αλλα όπως σας έγραψα και πιο πάνω δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα.

Το επόμενο διάστημα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι δύσκολο αφού ξεκινά μια περίοδο εσωστρέφειας που δεν πρόκειται να επηρεαστεί απο την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος.

Το θέμα είναι για οτι για το καλό της χώρας χρειαζόμαστε μια υπολογίσιμη αντιπολίτευση και οχι μια αντιπολίτευση που αλλα πατάει και αλλού βρίσκεται.

Σύμφωνα με την Κατσέλη τα capital control θα φύγουν στην καλύτερη περίπτωση στις αρχές του 2016.

Ενώ πριν τις εκλογές ο Σταθάκης μας έλεγε οτι τα capital control θα αρθούν πολύ γρήγορα τώρα που γίνανε οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε η Κατσέλη μας λέει την αλήθεια και η αλήθεια είναι οτι τα capital control θα φύγουν μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015 οπότε σωστά η Κατσέλη τοποθετεί χρονικά την άρση των control στις αρχές του 2016.

Αν δεν γίνει η ανακελαιοποίηση των τραπεζών και δεν περάσουν και τα crash test δεν φεύγουν τα capital control.

Και βέβαια αυτή  ηπρόβλεψη για αρχές του 2016 θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι είναι μια πρόβλεψη σε περίπτωση που πάνε όλα καλά γιατί αν στραβώσει κάτι αλλάζει το χρονοδιάγραμμα και πάει πιο πίσω η άρση.

Αφήστε που αν δεν προλάβουν οι τράπεζες την ανακεφαλαιοποίηση θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα αφού θα πρέπει να οδηγηθούμε και σε εωτερικό κούρεμα των καταθέσεων.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε αλλα υπάρχει και απο την στιγμή που υπάρχει είναι πιθανή.

Σύμφωνα με την κ.Περιστέρη το μνημείο που ανακαλύφθηκε στο λόφα Καστά είναι ένα μνημείο που δημιουργήθηκε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναιαφιερωμένο στον ναύαρχο και επιστήθιο φίλο του Ηφαιστίωνα.

Να που η κ.Περιστέρη έφτασε η ώρα και είναι λαλίστατη και μας λέει πράγματα που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για το τάφο της Αμφίπολης.

Αυτό που μένει να δούμε είναι τι υπάρχει μέσα στους κυρίους θαλάμους του τάφου αφού κυρίως λόγω της σύλησης δεν είναι εύκολο αυτό.

Πάντως καταλαβαίνετε και εσείς οτι μετά τις δηλώσεις της κ.Περιστέρη το μνημείο στο λόφα Καστά έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Μετά απο ένα δύσκολο Σεπτέμβρη΄ζούμε τις πρώτες ημέρες και του Οκτώβρη που θα είναι ακόμα πιο δύσκολος.

Πιο δύσκολος και σε καιρικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες , πτώση της θερμοκρασίας και φοροκαταιγίδα.

Απο καταιγίδα σε καταιγίδα.

Θα αφήνουμε την καταιγίδα των φόρων και θα πέφτουμε στην καταιγίδα την κυριολεκτική.

Καλό κουράγιο και καλή υπομονή.

Μην χάνετε το κουράγιο και την υπομονή σας γιατί και ο φετεινός χειμώνας χρειάζεται και κουράγιο και υπομονή.

Το καλό είναι οτι το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός με καλές θερμοκρασίες και με ηλιοφάνεια.

Καμμία σχέση με το προηγούμενο  Σαββατοκύριακο που εγκλωβιστήκαμε εντός σπιτιού.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σαπίσαμε στην βρόχή.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης