• 10 Μαΐου 2024,

Κλείνει το γραφείο του ΟΑΕΕ Καβάλας;

 Κλείνει το γραφείο του ΟΑΕΕ Καβάλας;

Η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας πραγματοποίησε  το πρωί συμβολική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Καβάλα, στην οδό Ομονοίας.

Η προσέλευση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Δεν συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι της αγοράς, παρά μόνο τα γνωστά πρόσωπα, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ. Εξ αυτού του λόγου άσκησε πάλι κριτική στη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου και της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας, ο κ. Θόδωρος Κοντογεωργίου. Κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της πόλης και του νομού, ότι σκοπίμως δε συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων, καθώς στην πραγματικότητα συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική.

Μετά τις δηλώσεις και τα συνθήματα που ακούστηκαν σε όλη την οδό Ομονοίας, κάηκαν συμβολικά κάποια από τα ειδοποιητήρια, που αυτό το καλοκαίρι έστειλε ο ΟΑΕΕ σε ασφαλισμένους που δεν είναι συνεπείς και χρωστούνε χρήματα και τους οποίους απειλεί με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Στη συνέχεια της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ ανέβηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ Καβάλας, όπου βρήκαν τα γραφεία άδεια. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα. Πρόκειται για απεργία των εργαζόμενων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή ανησυχούν ότι η κινητικότητα θα φτάσει και σ΄ αυτούς.

Στον προϊστάμενο του ασφαλιστικού ταμείου στην Καβάλα Αχιλλέα Νικήτογλου οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ επέδωσαν ψήφισμα. Ενώ έμαθαν από τον ίδιο ότι στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ταμείου, είναι πιθανό να κλείσουν πολλά γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα, να παραμείνει ένα μόνο σε έδρα κάθε περιφέρειας. Έμαθαν δηλαδή ότι κινδυνεύει μακροπρόθεσμα έστω, να κλείσει το γραφείο του ΟΑΕΕ στην Καβάλα.

Στη διαμαρτυρία χθες συμμετείχε και ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Καβάλας, Μανόλης Τσιλογιώργης.

 

Διαβάστε επίσης