Κλειδώσανε και τώρα έτοιμα για ψήφιση τα μέτρα …

 Κλειδώσανε και τώρα έτοιμα για ψήφιση τα μέτρα …

Κάτω απο άλλες συνθήκες θα λέγαμε οτι και ο Οκτώβρης που μόλις ξεκίνησε έχει τις προυποθέσεις να είναι ένας καλός μήνας αλλα πως να το πείς αυτό όταν οι συνθήκες είναι διαφορετικές και όταν αυτή η εβδομάδα , η πρώτη του Οκτώβρη θα τσεκάρουμε όλοι τις αντοχές και τις ανοχές μας αφού η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τα μέτρα για τα 11,9 δις.

Αυτό βέβαια αυτόματα σχεδόν θα ενεργοποιήσει έναν κύκλο νέων απεργιακών κινητοποιήσεων με του εργαζομένους στην ΔΕΗ να μπαίνουν πρώτοι στην μάχη των κινητοποιήσεων και να δηλώσουν οτι θα αποχωρήσουν τελευταίοι.

Αυτό σημαίνει πρακτικά οτι αν το προσχέδιο του νομοσχεδίου κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο την Δευτέρα απο τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσουν οι απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ που θα είναι 24άωρες και επαναλαμβανόμενες μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου που κα τα πάσα πιθανότητα θα γίνει την Πέμπτη.

Σε αυτό το διάστημα των 3-4 ημερών η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ υπο νορμάλ συνθήκες δεν θα προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση αφού όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι τα αποθέματα λιγνίτη που υπάρχουν φθάνουν μέχρι ένα μήνα !

Αν απο την δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος τότε – λένε – οτι κάτι άλλο θα συμβαίνει.

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι οτι τι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ δεν τις γλυτώνουμε απλά μπορούμε να γλυτώσουμε τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση αφού 3-4 μέρες κινητοποιήσεων δεν είναι αρκετές για να φέρουν στην καθημερινότητα μας το δελτίο διακοπών ηλεκτροδότησης όπως είχε συμβεί πρίν απο λίγα χρόνια επί Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους για την Ελλάδα δεν ξέρω πόσο ακόμα θα ανεβαίνουμε τον Γολγοθά της οικονομικής κρίσης αλλα αυτό που ξέρω σίγουρα είναι οτι τα περιθώρια και της αντοχής και της ανοχής των ελλήνων στενεύουν απειλητικά και μακάρι να μην γίνουμε μάρτυρες χειρότερων καταστάσεων.

Υποστηρίζουμε και φωνάζουμε οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλα με αυτούς που έχουμε μπλέξει το ίδιο ισχύει και για τα χειρότερα.

Αυγουστιάτικο το Σαββατοκύριακο που πέρασε …

Οσο αφορά τον καιρό νομίζω οτι το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήτανε Αυγουστιάτικο.

Θερμοκρασία πάνω απο τους 30 βαθμούς και όλος ο κόσμος στην παραλία για βουτιές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα αλλά απο την Τρίτη και μετά θα αρχίσει να πέφτει ελαφρώς η θερμοκρασία.

Απο τους 30 βαθμούς θα φθάσουμε στους 26 που είναι επίσης μια χαρά αφού θέλω να σας θυμίσω οτι πέρυσι τέτοια εποχή ξεκίνησε το κρύο το χοντρό και με το ζόρι δεν ανάψαμε τα καλοριφέρ απο την 1η του μήνα αν και κρυώναμε.

Φέτος τα ημερομήνια λένε οτι θα πάμε σε γενικές γραμμές με ήπια καιρικά φαινόμενα και οι εναλλαγές του καιρού θα είναι πολλές και μικρής διάρκειας.

Ξεχάστε για παράδειγμα το κρύο που είχανε πέρσι για ένα μήνα κάθε μέρα.

Φέτος τα φαινόμενα του καιρού θα έχουν διάρκεια το πολύ μιάς εβδομάδας.

Θέλανε να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας πραξικόπημα ετοίμαζαν για να ρίξουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που δεν είχε χαμπάρι.

Δεν ξέρω αν αυτά τα σενάρια ανατροπής είναι υπαρκτά αλλα αυτό που ξέρω είναι οτι τελικά ο Γιώργος έπεσε μόνος του αφού με καμώματα του προκάλεσε την απομάκρυνση του απο την εξουσία της χώρας την οποία και έστειλε στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

Οταν μου μιλάνε για Γιώργο Παπανδρέου το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι η δήλωση του υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης τους του κ.Παπακωνστα ντίνου οτι το 2010 θα βγούμε στις διεθνείς αγορές.

Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισες αυτά και για σήμερα.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης