• 18 Μαΐου 2024,

Κλειστά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

 Κλειστά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Κλειστά ήταν τα περισσότερα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ χθες όχι μόνο στην Καβάλα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ηταν μια πρώτη συμβολική διαμαρτυρία του κλάδου που ειδικότερα διαμαρτύρεται για την φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ. Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι του συλλόγου Καβάλας, βρέθηκαν το πρωί στο πρακτορείο του Γιώργου Περιστέρα. Εκεί ενημέρωσαν όλα τα υπόλοιπα μέλη για την πορεία της πανελλαδικής κινητοποίησης, έμαθαν τα νέα για την εξέλιξη των αντίστοιχων κινητοποιήσεων σε άλλες πόλεις ειδικότερα από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις έκαναν πράκτορες του ΟΠΑΠ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Καβάλας Παντελής Γουργουδής είπε τα εξής:

«Εχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί με το νέο νόμο την φορολόγηση που θέλουν να βγάλουν από το πρώτο ευρώ θα μας δημιουργούν στην ανακύκλωση των παιχνιδιών σοβαρότατο πρόβλημα».

Ερ: Όταν λέτε ανακύκλωση τι εννοείτε;

Απ: Όταν ένας παίκτης παίξει 10 ευρώ ένα δελτίο και κερδίσει 1 ευρώ θα τον φορολογήσει 1 ευρώ στο δελτίο που κέρδισε. Ενώ έχει χάσει 9 ευρώ στο δελτίο θα τον φορολογήσει 10 λεπτά. Αν δεν ήταν ο φόρος αυτός ο άνθρωπος το 1 ευρώ που είχε κερδίσει θα μπορούσε να το παίξει για να κερδίσει. Αυτό θα επιφέρει μια μείωση τζίρου από την στατιστική που έκανε το σωματείο μας γύρω στο 40% σημαίνει γύρω στο 1 δις θα έχει μείωση στο τζίρο του ο ΟΠΑΠ. Αυτό κατατίθεται σήμερα με το πολυνομοσχέδιο.

 

Ο κ. Θεολόγος Κουρτίδης είπε τα εξής:

«Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε ο πρόεδρος. Είναι ένα σοβαρό θέμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στο καταναλωτικό κοινό και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ανακύκλωση όπως είπε και ο πρόεδρος και δεν θα μπορεί να γίνεται η ανακύκλωση στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ και στο ΚΙΝΟ. Η απεργία έχει αρκετή μεγάλη επιτυχία είναι μηδαμινές οι περιπτώσεις που είναι ανοιχτά τα πρακτορεία. Την απόφαση για το αν συνεχίσουμε την απεργία ή όχι θα την πάρει η Ομοσπονδία και θα μας ενημερώσει.

 

 

Διαβάστε επίσης