Κλειστή η αγορά όλη την Πέμπτη!

 Κλειστή η αγορά όλη την Πέμπτη!

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης, συνάντησαν χθες τους δημοσιογράφους, μιλώντας μία ακόμη φορά για τη σημασία της απεργίας αύριο Πέμπτη, τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών – καταστηματαρχών.

Όπως είπαν αύριο τα καταστήματα πρέπει να είναι κλειστά, από το πρωί μέχρι το βραδυ. Δίνεται έμφαση σε αυτή την κινητοποίηση, καθώς όπως ειπώθηκε θα γίνει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη πάντως υπάρχουν εμπορικοί σύλλογοι που διαφοροποιούνται, όπως για παράδειγμα η Κέρκυρα, όπου ο εκεί εμπορικός σύλλογος αποφάσισε τα καταστήματα να κλείσουν, μόνο κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Συναντιόμαστε μία ακόμη φορά δυστυχώς για να λέμε τα ίδια πράγματα, να σημειώνουμε τα ίδια προβλήματα. Τα μέτρα που διαρρέουν από τα μέσα ενημέρωσης είναι μέτρα ταφόπλακα για τους επαγγελματίες. Εάν εφαρμοστούν όλα θα είναι διαφορετικά. Αν τα καταστήματα δεν κλεισουν την Πέμπτη, τότε θα κλείσουν μια κι έξω με την εφαρμογή των μέτρων. Γι΄ αυτό πρέπει οι συνάδελφοι να μη δουλέψουν την Πέμπτη και να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Είναι δύσκολο, το ξέρουμε, το αναγνωρίζουμε, αλλά πρέπει να δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι οριακή. Από την πλευρά μας προτείνουμε πορεία την Πέμπτη το πρωί στους πεζόδρομους και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το διοικητήριο μέχρι το απόγευμα με διάφορες υποστηρικτικές ενέργειες από τα σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας. Οι αρτοποιοί θα μοιράσουν ψωμί, οι ζαχαροπλάστες καφέ και νερό, οι κρεοπώλες είναι έτοιμοι να ψήσουν σουβλάκια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Παναγιώτης Αρσονιάδης είπε ότι στο επίκεντρο των τοπικών κινητοποιήσεων, πρέπει να είναι οι τέσσερεις βουλευτές της Καβάλας, οι οποίοι θα ερωτηθούν και πρέπει ν΄ απαντήσουν, εάν θα ψηφίσουν ή όχι τα καινούρια κυβερνητικά μέτρα.

 

Ο Χρήστος Ηλιάδης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είπε τα εξής: «Τα προβλήματα στην αγορά είναι εντονότερα. Πολλοί δε μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα στη ΔΕΗ. Μέχρι τώρα η εικόνα δεν ήταν ενιαία. Αυτό εξασφαλίζεται με την κινητοποίηση της Πέμπτης. Τέτοια κινητοποίηση για τους μικρομεσαίους, ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, δεν έχει ξαναγίνει. Ήδη αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι, τουλάχιστον της Βόρειας Ελλάδας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να δείξουμε το μπόι μας. Ζητάμε κοινωνική ισότητα. Δεν υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι. Η τρόικα, το μνημόνιο και η δραχμή. Υπάρχει και τρίτος δρόμος, αρκεί να έχουν τη σχετική πολιτική βούληση, όσοι μας κυβερνούν. Τα καταστήματα την Πέμπτη πρέπει να είναι κλειστά όλη την ημέρα και να μην υπάρχουν αντίθετες πράξεις, στηριζόμενες σε δικαιολογίες και μόνο».

 

 

Διαβάστε επίσης