• 19 Μαΐου 2024,

Κοινές δράσεις για ανεργία – Ασφαλιστικό

 Κοινές δράσεις για ανεργία – Ασφαλιστικό

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας. Ήταν μία κοινή συνέντευξη τύπου από τις γραμματείες της λαϊκής συμμαχίας με τους εκλεγμένους της λαϊκής συσπείρωσης. Παραβρέθηκαν ο Θανάσης Γκόγκος, ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, ο Χρήστος Ποτόλιας και ο Κώστας Μακέδος.
Με αφετηρία τη σύσταση του ΠΑΜΕ που έγινε 5 και 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, την απόφαση για δύο μήνες με δράσεις κατά της ανεργίας και κατά της κυβερνητικής πολιτικής, οργανώνονται και στην Καβάλα, εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα αυτης της πανελλαδικής κινητοποίησης το συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα στην Αθήνα, 1η Νοεμβρίου του 2014. Πρέπει να μπει φρένο σ΄ αυτή την πολιτική. Να πάψει η μοιρολατρία ότι δεν αλλάζει τίποτα, είπε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης και συμπλήρωσε ότι η ανεργία στο νομό Καβάλας ξεπερνάει το 33%.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμπατζάκη η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι ουσιαστικά δρόμος προς απόλυση.
Στο πλαίσιο των ίδιων κινητοποιήσεων αλλά σε τοπικό επίπεδο, εκπρόσωποι των γραμματειών που αναφέραμε θα παραβρίσκονται στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα καταθέσουν προτάσεις για την προστασία των ανέργων.
Στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, συλαλλητήριο με θέμα την ανεργία και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

 

Διαβάστε επίσης