Κοινωφελής εργασία με παλιά & νέα προβλήματα

 Κοινωφελής εργασία με παλιά & νέα προβλήματα

Το σήριαλ του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μεταφέρεται για να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με ακόμα πιο ενδιαφέροντα επεισόδια. Αυτές τις ημέρες πληροφορηθήκαμε τη παρέμβαση του ΑΣΕΠ όσον αφορά την επιλογή των δικαιούχων, από την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας. Το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ βρήκε λάθη για τα οποία επιμένει ότι αυτά πρέπει να διορθωθούν με απολύσεις κάποιων από τους δικαιούχους και προσλήψεις καινούριων δικαιούχων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα το ΑΣΕΠ στέλνει τις παρατηρήσεις του, επί του πίνακα επιλεγέντων του Ομίλου Φίλων Θάλασσας Περιβάλλοντος και Ακτών Ν. Καρβάλης. Στη διαδικασία αναμειγνύεται και η Αναπτυξιακή Καβάλας , που θα παραλάβει το σχετικό φύλλο ελέγχου από το ΑΣΕΠ για να το προωθήσει στον ενδιάμεσο φορέα της Νέας Καρβάλης.

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, παρόμοια διαδικασία θα γίνει και με το σύλλογο ΠΝΟΗ.

Ουσιαστικά το ΑΣΕΠ ελέγχει από την αρχή τη διαδικασία της μοριοδότησης ζητώντας εκεί όπου βρίσκει λάθη, αυτά να διορθωθούν. Τις περισσότερες φορές τα λάθη πρέπει να διορθωθούν με πρόσληψη νέου δικαιούχου, στη θέση κάποιου που προσλήφθηκε από λάθος και πρέπει να απολυθεί.

Παρά το ότι οι εκκρεμότητες στην υπόθεση, τοπικοί παράγοντες θεωρούν τη διαδικασία φυσιολογική, προσπαθούνε εδώ και μέρες να περιορίσουν τις αλλαγές όσο το δυνατόν λιγότερες, θα προκληθεί αναστάτωση, αυτό είναι βέβαιο.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η διαδικασία προβλέπονταν από την προκήρυξη. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι το ΑΣΕΠ θα κάνει περαιτέρω έλεγχο στην μοριοδότηση και μάλιστα θα βρει πολλά λάθη, για τα οποία ζητά επίμονα να διορθωθούν.

Η ΠΝΟΗ περιμένει με αγωνία να λάβει εντός των ημερών το δικό της φύλλο ελέγχου. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή. Ενώ επισήμως οι εμπλεκόμενοι στην υποθεση, παράγοντες και φορείς περιμένουν ν΄ αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια ν΄ αποφασίσουν πως θ΄ αντιμετωπίσουν τα θέματα που το ΑΣΕΠ θέτει.

Όλες αυτές τις μέρες, αλλά και τη νέα εβδομάδα, πέρα από την αλληλογραφία ανάμεσα στους ενδιάμεσους φορείς και το ΑΣΕΠ, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να δοθούν προφορικές διευκρινίσεις.

Αυτή την εβδομάδα οι τρεις ενδιάμεσοι φορείς, ζήτησαν επισήμως με έγγραφό τους ν΄ αρχίσει η διαδικασία της πληρωμής των πρώτων δικαιούχων.

Τα τηλέφωνα στους ενδιάμεσους φορείς έχουνε πάρει φωτιά, καθώς οι απασχολούμενοι στην κοινωφελή εργασία ζητούν να μάθουν πότε θα πληρωθούν. Οι ενδιάμεσοι φορείς απαντούν ότι οι πληρωμές θα γίνουν στο τέλος Αυγούστου. Αν και υπάρχουν δύο αντίθετα μεταξύ τους σενάρια. Το πρώτο αναφέρει ότι οι πληρωμές μπορεί να γίνουν αρχές Αυγούστου, το δεύτερο αναφέρει το ακριβώς αντίθετο, ότι οι πληρωμές είναι πιθανό να γίνουν αρχές Σεπτέμβρη.

 

 

Διαβάστε επίσης