• 26 Απριλίου 2024,

Κοιτάζει το παιχνίδι με Ηρακλή ο ΑΟΚ – Μαραντάς: « Στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα πλέι οφ»

 Κοιτάζει το παιχνίδι με Ηρακλή ο ΑΟΚ – Μαραντάς: « Στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα πλέι οφ»

Ο ΑΟΚ κοιτάζει πλέον το παιχνίδι της Τετάρτης με την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πίσω 8 βαθμούς από την 7η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Μάλιστα αυτή τη θέση κατέχει η ομάδα του Ηρακλή.

Χθες οι παίκτες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προπονήθηκαν το απόγευμα.

Στο ματς της Τετάρτης ο Γιώργος Μαραντάς, θα έχει επιστροφές βασικών παικτών, απ` ότι δείχνουν τα πράγματα.

Ο Ουσμάν Μπάρι εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στον κάθετο άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Επίσης τη ποινή της μιας αγωνιστικής εξέτισε και ο Πιέρ Καλαγκάνης που θα επανέλθει στην αριστερή πτέρυγα της αμυντικής γραμμής.

Τραυματίας αλλά με πολλές πιθανότητες συμμετοχής κόντρα στον Ηρακλή είναι ο Τριποτσέρης. Αντίθετα ο Τάσιτς, πολύ δύσκολα θα προλάβει. Ο Οι δυο τους δεν ήταν στην αποστολή της Κατερίνης, αφού δεν ήταν 100% έτοιμοι για να παίξουν. Με το φόβο υποτροπής κρίθηκε ότι ήταν καλύτερα να προφυλαχτούν. Ο Πλιάγκας τραυματίστηκε με τον Πιερικό και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη την Τετάρτη.

*Ευχαριστημένος ο Μαραντάς και δηλώσεις του στους 93, 7

Χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Μαραντάς έκανε δηλώσεις στην αθλητική εκπομπή στους 93, 7. Είπε για το παιχνίδι με τον Πιερικό: « Δεν προσπαθήσαμε εμείς να κλέψουμε το παιχνίδι. Με βάση την εικόνα νομίζω ότι είμαστε αδικημένοι από την εικόνα. Εμείς αδικήσαμε τον ευατό μας. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε 4 η 5 τετ α τετ. Στην τελευταία φάση ειδικά ήμασταν 3 ποδοσφαιριστές με τον τερματοφύλακα και αστοχήσαμε. Αυτό είναι και θέμα εμπειρίας. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, όπως το είχαμε σχεδιάσει. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια αλλά στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα.

Όλα αυτά τα παιδιά αξίζουν, δεν τους κάνουμε χάρη. Παίζουν γιατί το αξίζουν. Ο Τσομπανόπουλος και ο Καζαντζίδης μπήκαν με εντολές να πάρουμε το παιχνίδι. Δε μπήκαν απλά για να πούμε ότι έπαιξαν.

Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά. Η ομάδα θα διεκδικεί σε κάθε αγώνα το καλύτερο. Δεν είναι δυνατό να είμαστε αδιάφοροι. Ο ΑΟΚ με τέτοια ιστορία δε μπορεί να είναι αδιάφορος.

Πολύ περισσότερο αυτά τα παιδιά, που έχουν στόχο να καθιερωθούν στην ομάδα».

Ο Γιώργος Μαραντάς απαντώντας στο αν τελικά ο ΑΟΚ έχει στόχο να μπει στα πλέι οφ είπε: « Κοιτάξτε εγώ και οι παίκτες έχουμε βάλει σε αυτά τα δυο παιχνίδια με Πιερικό και Ηρακλή, κάποιο στόχο βαθμολογικό. Την Τετάρτη θέλουμε οπωσδήποτε νίκη. Μέσα από το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει θέλουμε να είμαστε κοντά στο στόχο μας. Να μη γελιόμαστε τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο πίσω μέρος το μυαλού μας, υπάρχει αυτή η σκέψη. Είναι δύσκολα αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι καλό για κανέναν να παίζεις χωρίς να έχεις κάποιο στόχο. Δεν αρέσει εμένα, τους παίκτες αλλά και τους φιλάθλους. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα. Μπράβο σε όλους γιατί μέσα από τις δυσκολίες τους, αγωνίζονται 100%. Χαίρομαι που παίζουν τα νέα παιδιά».

Για την αποχώρηση του Εν Ντιαγιέ και τη θέση του σέντερ φορ: « Ο Εν Ντιαγιέ πλέον δεν υπολογίζεται. Εμείς έχουμε 3 παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση. Είναι ο Θεοδωρίδης, ο Μπρατσιάνι και ο Ουσμάν. Ο Ουσμάν εφόσον γίνει ομαδικός και μπορεί να παίζει για την ομάδα, υπολογίζεται για τη συνέχεια. Ο Θεοδωρίδης έχει παίξει δυο 90λεπτα, έχει κάνει πολλές ευκαιρίες, πέτυχε ένα ωραίο γκολ με τον Πιερικό, ήταν στις φάσεις και γιατί να μη στηρίξουμε αυτό το παιδί. Εννοείται ότι θα δοθούν ευκαιρίες και στα υπόλοιπα παιδιά. Το αξίζουν, δουλεύουν κάθε μέρα στις προπονήσεις και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις της ομάδας. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα παιχνίδια. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να στηρίξει όλα τα παιδιά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς με τον Ηρακλή: « Δε λέω ότι είναι καθοριστικό το παιχνίδι. Δε θέλω να αγχώσω τα νέα παιδιά. Θέλω να σας πω ότι πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που είναι οι 3 βαθμοί. Θα προσέξουμε ο καθένας από μόνος του, τη δουλειά του. Όταν θα κάνει ο καθένας τη δουλειά του ξεχωριστά καλά, θα έρθει σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα».

Για τον κόσμο της ομάδας έστειλε το εξής μήνυμα: « Αυτά τα παιδιά για να ανταποκριθούν ακόμη καλύτερα, στο λάθος πρέπει να υπάρχει στήριξη από τον κόσμο. Στην προσπάθεια τους θέλουν τη στήριξη τη δική μου και της διοίκησης που την έχουν. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν έχουμε παράπονο μέχρι τώρα. Χάσαμε από τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο κόσμος αναγνώρισε την καλή προσπάθεια, ειδικά στο β` μέρος».

Για την αλλαγή του Ντος Σάντος με τον Πιερικό: « Ο Ντος Σάντος βγήκε στο 85` και ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θέλαμε να βάλουμε ξεκούραστο παίκτη στα πλάγια και αυτός ήταν ο Καζαντζίδης. Επίσης θέλαμε και έναν ξεκούραστο στη μεσαία γραμμή, γι` αυτό μπήκε ο Τσομπανόπουλος».

*Με Τσομπανόπουλο και Καζαντζίδη φτάσαμε στους 35

Οι δυο νεαροί Τσομπανόπουλος και Καζαντζίδης έκαναν ντεμπούτο σε επαγγελματικό παιχνίδι με τον ΑΟΚ, στο ματς με τον Πιερικό. Πριν είχε προηγηθεί ο Θεοδωρίδης ενώ μετά το Γενάρη έπαιξε για πρώτη φορά ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Από την ομάδα του Περιφερειακού στον πρώτο γύρο πήραν το βάπτισμα του πυρός ο Κάργας, ο Ντόσης και ο Ρεβυθόπουλος. Συνολικά 7 παίκτες από την περσινή ομάδα που αγωνίστηκε στο Περιφερειακό έχουν παίξει φέτος στον ΑΟΚ. Βάζουμε και τον Αποστολίδη. Ο Τσομπανόπουλος ήρθε στην Κ20 το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Ντομί ήταν στην αποστολή στο ματς με τον Πιερικό και μάλλον θα είναι ο 8ος στο άμεσο μέλλον.

Συνολικά ο ΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει 35 παίκτες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Αυτοί είναι: Αποστολίδης, Σουλογάνης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Κάργας, Πακάλτσης, Γελαδάρης, Ρεβυθόπουλος, Κοτίτσας, Ντουτσαρίδης, Καλαγκάνης, Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Ντος Σάντος, Καπνόπουλος, Τάσιτς, Κουμπρόγλου, Χλωρός, Ποσίνκοβιτς, Πλιάγκας, Εν Ντιαγιέ, Πάτο, Κούτεφ, Μπρατσιάνι, Ντόσης, Παπαγερίδης, Ενσαλίβα, Οξύζογλου, Ντιέ, Μοκάκε, Μιγιάτοβιτς, Παπαδόπουλος, Θεοδωρίδης, Καζαντζίδης, Τσομπανόπουλος.

Από το Γενάρη και μετά δε συνεχίζουν οι: Ντιέ, Μοκάκε, Ενσαλίβα, Οξύζογλου, Παπαγερίδης, Κουμπρόγλου, Μιγιάτοβιτς, Ποσίνκοβιτς, Αναστασόπουλος.

*Συνεχίζονται οι επαφές με Ροτοκλή

Μετά τις δηλώσεις Ροτοκλή στους 93, 7, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρχε τηλεφωνική επαφή ανάμεσε σε αυτόν και τον Γιώργο Τσοκτουρίδη αλλά δεν ειπώθηκε κάτι το συγκεκριμένο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περίμενε χθες νέο τηλεφώνημα, που ίσως καθόριζε την ημερομηνία άφιξης των Κυπρίων.

Όλα είναι ανοιχτά και πολλά είναι εξαρτημένα από το σάλο με το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο.

 

 

Διαβάστε επίσης