ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Στον Νομό Καβάλας θα βρεθεί σήμερα το πρωί επενδυτής από την Σαουδική Αραβία. Περιγράφεται ως μέλος της βασιλικής οικογένειας της ίδιας χώρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ενδιαφέρεται για τουριστική επένδυση σε έκταση 400 στρεμμάτων πλησίον της Κεραμωτής. Σήμερα το πρωί λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών, σε διαδικασία που είναι σε εξέλιξη ένα μήνα τώρα από την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Νέστου. Προσεκτικός ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, είπε χθες βράδυ ότι υπήρξε ενδιαφέρον από επενδυτές της Σαουδικής Αραβίας. Συμπλήρωσε όμως ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό το ενδιαφέρον γίνει πράξη σήμερα. Με πρόταση της ΝΔ ο Γιώργος Καλαντζής θα εκλεγεί την Πέμπτη Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, στη θέση του Θανάση Νάκου που πρόσφατα πέθανε. Ο κ. Καλαντζής θα παραμείνει μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Με χθεσινή ανακοίνωση του ο Γιάννης Πασχαλίδης διαψεύδει ότι την ομιλία του στη Βουλή για την ανανέωση της σύμβασης για τα πετρέλαια την έγραψε εκπρόσωπος της Ενεργειακής. Χθες ο Μαθιός Ρήγας ζήτησε αστυνομική προστασία στην αυριανή συνέλευση της Καβάλα Όιλ. Επίσης χθες το Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε το αίτημα του Κώστα Παπακωνσταντίνου και δεν εξέδωσε προσωρινή διαταγή σε βάρος της Ενεργειακής.

 

Δύο άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε 28χρονη, της πήραν την τσάντα μέσα στην οποία υπήρχαν 1.360 ευρώ κι ένας φορητός υπολογιστής. Το περιστατικό έγινε σε δρόμο του Προφήτη Ηλία. 76χρονος συνταξιούχος έπεσε χθες από μπαλκόνι 4ου ορόφου και τραυματίστηκε θανάσιμα. Το περιστατικό έγινε στην συνοικία των Ποταμουδίων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΚ φέτος θα επισκεφθούν το λιμάνι της Καβάλας 12 κρουαζιερόπλοια. Η πρώτη άφιξη θα γίνει στο τέλος Ιούνη και η τελευταία στο τέλος Νοέμβρη. Νέα σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα και το 12% ετοιμάζει το Επιμελητήριο. Εντός της εβδομάδας ελπίζουν ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ. Νέα ερώτηση για το ΤΕΙ Καβάλας κατέθεσε στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ. Αυτή τη φορά θέτει το θέμα του κινδύνου να διαλυθεί το τμήμα Μηχανολογίας. Η ΝΕ ΛΑΟΣ Καβάλας συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή. Αποφάσισε να στηρίξει τον αγώνα των σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας κατά του προγράμματος Αθηνά. Την 1η Μάη θα κάνει την απεργιακή του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία το ΠΑΜΕ Καβάλας.

 

Στις 12 το μεσημέρι ο νέος στρατηγός διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Κωστή Σιμιτσή. Συνεχίζονται όλη την εβδομάδα οι θεατρικές παραστάσεις στην Στέγη, του έργου «Είναι μακριά η Ιθάκη, Οδυσσέα;». Υλικό πυροπροστασίας αξίας 12.000 ευρώ πρόσφερε χθες ο Δήμος Καβάλας σε δύο εθελοντικές ομάδες. Εκδρομή στη Δράμα οργανώνει την Παρασκευή το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας.

 

Σύνθημα νίκης για το αυριανό παιχνίδι του ΑΟΚ με τον Ηρακλή έδωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μαραντάς. Επανέρχονται οι Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Μπάρι. Αμφίβολος ο Τάσιτς. Με ερωτηματικό ο Πλιάγκας. Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ένωση θα υποδεχθεί στη Καλαμίτσα την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης