Κολύμπησαν απ΄ τη Θασοπούλα στην Κεραμωτή

 Κολύμπησαν απ΄ τη Θασοπούλα στην Κεραμωτή

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κυριακή ο καθιερωμένος ετήσιος κολυμβητικός αγώνας από την Θασοπούλα ως την Κεραμωτή. Ήταν μία πετυχημένη διοργάνωση αν και φέτος οι συμμετοχές ήταν μισές σε σχέση με πέρσι.

Αυτό οφείλεται στο ότι στο 14ο κολυμβητικό αγώνα Θασοπούλα – Κεραμωτή, δεν πήραν μέρος άνδρες και γυναίκες που προτίμησαν να κολυμπήσουν την ίδια μέρα σε άλλη παρόμοια διοργάνωση στη Νέα Πέραμο.

Στη γενική κατάταξη των κολυμβητών πρώτευσε ο Γιάννης Ξυνίδης, 15 ετών, από την Ξάνθη, που κολύμπησε από τη Θασοπούλα ως την Κεραμωτή, σε 37 λεπτά.

Δεύτερος ο 39χρονος καβαλιώτης Μηνάς Βασιλειάδης, τρίτη η 15χρονη Παρασκευή Κουμρόγλου από την Καβάλα.

Ακολουθούν ο Γιάννης Σωτηρίου 29 ετών από τη Θάσο, ο Γιώργος Τοπούδης 25 ετών από την Καβάλα, η Θεανώ Μιχαηλίδου 12 ετών από την Ξάνθη.

Ξεχωρίζει η συμμετοχή της Μάρθας Σταυρίδου από τη Χρυσούπολη, τερμάτισε 14η, είναι ηλικίας 13 ετών, του Κώστα Μακρή από την Ξάνθη, ηλικίας 61 ετών, του Μανόλη Σωτηρίου από τη Θάσο, ηλικίας 63 ετών, του Γιώργου Κουντάκου από τη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 62 ετών.

Οι κολυμβητές που πήραν μέρος στον φετινό αγώνα, προέρχονταν από την Καβάλα, την περιοχή της Χρυσούπολης, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και τη Θάσο.

Δύο εγκατέλειψαν στη διάρκεια της διαδρομής. Φέτος το να κολυμπήσει κανείς από τη Θασοπούλα στην Κεραμωτή, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο λόγω έντονων επιφανειακών ρευμάτων που παρέσυραν τους κολυμβητές προς την αντίθετη κατεύθυνση, από αυτήν που είχαν κατά νου.

Μετά την εκδήλωση και τις βραβεύσεις τιμήθηκε ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης, επειδή επί των ημερών του δημιουργήθηκε ο θεσμός και ο ίδιος κολυμπά σ΄ αυτόν ανελλιπώς και τα 14 χρόνια που αυτός πραγματοποιείται.

 

 

 

Διαβάστε επίσης