Κοπή βασιλόπιτας με βραβεύσεις κι αναφορά στο μεντρεσέ

 Κοπή βασιλόπιτας με βραβεύσεις κι αναφορά στο μεντρεσέ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα της Παρασκευής η πρώτη εκδήλωση για τη νέα χρονιά του Συλλόγου Μικρασιατών. Ήταν η κοπή της πίτας του συλλόγου για το καινούριο έτος. Την εκδήλωση παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος, που έμεινε στους χώρους του ξενοδοχείου και μετά την κοπή της βασιλόπιτας, προκειμένου από τη μια να παρακολουθήσει πρόγραμμα χορευτικό από τα παιδιά των τμημάτων του συλλόγου, από την άλλη να χορέψει κι αυτός χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι κύριοι Άρης Βέρρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Νίκος Κούτρας, Μάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Ποτόλιας, Κώστας Παπακοσμάς, Τάσος Χατζηαναστασίου, η εκπρόσωπος του βουλευτή Γ. Καλαντζή, Βενετία Γρηγοριάδου, ο Αρχ. Γρανάς, ο Κ. Σιμιτσής, η Άννα Σπανδώνη, ο Γ. Γερομάρκος, ο Στ. Σχοινάκης, ο Αν. Δημητριάδης.

Ο σύλλογος με μια πολύ έξυπνη και σύντομη πρωτοβουλία, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους προαναφερόμενους να πάρουν το μικρόφωνο και πολύ σύντομα να διατυπώσουν τις ευχές τους για το καινούριο έτος.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας βραβεύτηκαν παλιά μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους στο σύλλογο και για τις δωρεές τους στο μουσείο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος σύλλογος.

Με αφορμή την ομιλία του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή άνοιξε πάλι η συζήτηση για την μετατροπή του μεντρεσέ σε μουσείο μικρασιατικού πολιτισμού. Ο δήμαρχος είπε ότι το έργο θα ξεκινήσει σύντομα και θα τελειώσει στο τέλος του 2014, αρχές του 2015, ώστε να παραδοθεί στο σύλλογο μικρασιατών και να λειτουργήσει εκεί το μουσείο του.

 

 

Διαβάστε επίσης