• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Βαριά ατμόσφαιρα λόγω της συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και των διαδοχικών εισπρακτικών μέτρων επικράτησε χθες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την κοπή της πίτας του 2014. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής έδωσε στον Άγγελο Τσατσούλη επιστολή που υπογράφει ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, με την οποία η Ανατολική Μακεδονία μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου επιδότηση εργασίας 12%. Γραφειοκρατικά ζητήματα εμποδίζουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Δήμου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρίες σχετικά με την μεταφορά των απορριμμάτων στη Καβάλα. Θα γίνει κανονικά το ραντεβού με τον εισαγγελέα στις 12 το μεσημέρι. Καμία μεταφορά σκουπιδιών δεν έγινε το Σαββατοκύριακο στον ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι υπογράφηκε από τα ΕΛΠΕ και την Ενεργειακή Αιγαίου η νέα σύμβαση που επιτρέπει την πώληση του πετρελαίου του Πρίνου στη ΒΡ. Η σύμβαση πρέπει να κυρωθεί και από τη Βουλή. Επίσκεψη «αστραπή» στη Καβάλα έκανε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης. Συνάντησε μόνο τον Κώστα Ευθυμιάδη, πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Μοτοσικλέτα ξέφυγε από την πορεία της, προσέκρουσε σε κάδο στην οδό 7ης Μεραρχίας. Το περιστατικό έγινε νωρίς χθες το πρωί κι είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.

 

Νέα συγκέντρωση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας έκαναν χθες οι κάτοικοι της Κηπούπολης. Αύριο συζητείται αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο. Σε εκδήλωση για τον αγωγό ΤΑΡ που θα γίνει στο Δοξάτο θα λάβει μέρος ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης. Στα Τενάγη των Φιλίππων ήταν το Σάββατο ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς. Ο Άρης Βέρρος καλεί τοπικούς φορείς και πολίτες να καταθέσουν προτάσεις ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προγράμματος της Συμπαράταξης Πολιτών. Το σωματείο «Η Πρόοδος» ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στη λήψη της απόφασης με την οποία επεκτείνεται επί της οδού Αμύντα ο χώρος στάθμευσης των ταξί. Στη Λεκάνη και τον Πλατανότοπο θα είναι τις επόμενες μέρες η κινητή ιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Εκτός από τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ και ο Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας δεν κάλεσε πολιτικούς στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου.

 

Το Λύκειο των Ελληνίδων έκοψε χθες την πίτα του για τη νέα χρονιά. Χθες το πρωί έγιναν ίδιες εκδηλώσεις από τον ΦΟΚ, τον Σύλλογο Χιονοδρομίας, τον Σύλλογο Τριτέκνων, τον σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου αλλά και τον ΟΘΑΚ. Εκλογική γενική συνέλευση με ημερίδα οργανώνει την Παρασκευή το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας.

 

Δύσκολη νίκη 1-0 πέτυχε χθες ο ΑΟΚ επί της Ζακύνθου, εξασφάλισε 3 πολύτιμους βαθμούς. Από το 61 η Ζάκυνθος έπαιζε με 10 παίκτες κι από το 69 με 9. Σήμερα δρομολογούνται οι διοικητικές εξελίξεις. Εντός της εβδομάδας μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Η Ένωση έχει ντέρμπι το Σάββατο στη Καλαμίτσα όπου υποδέχεται την Αμαλιάδα. Στο Λαύριο πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη της. Νίκησαν Νέστος και Ακροπόταμος, ισοπαλία για το Βυζάντιο, ήττα για τον Ορφέα Ελευθερούπολης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης