Κοπή πίτας και στο ΚΔΑΠ

 Κοπή πίτας και στο ΚΔΑΠ

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μαζί με την πρόεδρο της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου βρέθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καβάλας, στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Εκεί ήτανε τα περισσότερα από τα 28 παιδιά που φιλοξενούνται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.
Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καβάλας προοδεύει. Ήδη τα παιδιά είναι περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προερχόμενα από το Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Παγγαίου και το Δήμο Νέστου. Η ηλικία τους από 19 έως 38 ετών.
Η δήμαρχος μίλησε με τα παιδιά. Έμεινε αρκετή ώρα στο κέντρο, κυρίως όμως έκοψε τη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά. Τυχερός ο Διευθυντής Θανάσης Παπανικολάου, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το φλουρί.
Στην εκδήλωση εκτός από τα παιδιά και το προσωπικό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων κι εθελοντές συμπολίτες που βοηθούν στη λειτουργία του Κέντρου. Η δήμαρχος είπε τα καλύτερα λόγια για την υπεύθυνη του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Ζήσα Μισσιριάν, καθώς όπως είπε δίνει αγώνα ζωής για τη λειτουργία του.
Στους δημοσιογράφους μετά την κοπή της βασιλόπιτας είπε τα ακόλουθα: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό και στους εθελοντές, αλλά θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στη Δημωφέλεια γιατί τόσα χρόνια επιμελείται αυτού του χώρου, που είναι ένας χώρος ανοιχτός γι΄ αυτά τα παιδιά. Καταλαβαίνουν πως πια δεν είναι βάρος στις οικογένειές τους. Κάνουν παρέα μεταξύ τους, γίνονται φίλοι, χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν θέατρο, μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα να κάνουν, να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται…»

Διαβάστε επίσης