• 18 Μαΐου 2024,

Νότης Μαριάς για αγρότες – αεροδρόμια

 Νότης Μαριάς για αγρότες – αεροδρόμια

Από την Πέμπτη το βράδυ βρίσκεται στην Καβάλα ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που εξελέγη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθώς έχει διαφωνίες με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Ο Ν. Μαριάς το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε στα μπλόκα των αγροτών στην διασταύρωση Χρυσούπολης. Χθες το πρωί συνάντησε τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας Κώστα Λεπίδα. Στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη τύπου, ενώ το πρόγραμμά του συνεχίστηκε στην Δράμα με επισκέψεις στο Παρανέστι, στο Καλαμπάκι και το Κάτω Νευροκόπι.
Έδωσε προτεραιότητα σε θέματα αγροτών, μιλησε όμως και για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου αφορούσαν κατ΄ αρχήν τις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Συμπαρίσταμαι στους αγρότες. Κάνουν αγώνα επιβίωσης. Η πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί γιατί αν γίνει αυτό οι αγρότες δεν έχουνε μέλλον. Οι Έλληνες αγρότες θέλουνε ευκαιρίες για ανάπτυξη της παραγωγής τους. Δεν θέλουνε επιδοτήσεις όπως για παράδειγμα το 2008. Βγήκαν στους δρόμους γιατί πιστεύουν στις ικανότητες και στα προϊόντα τους. Θέλουν το κατάλληλο περιβάλλον. Να είναι το κράτος αρωγός τους. Ζητούνε ίση μεταχείριση με τους αγρότες της υπόλοιπης Ευρώπης. Δηλαδή να ισχύει και για τους Έλληνες αγρότες ότι ισχύει γι΄ αυτούς των Ευρωπαϊκών χωρών».
Ο κ. Μαριάς μίλησε στη συνέχεια για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ των οποίων και αυτό της Χρυσούπολης. Χαρακτήρισε τη διαδικασία ξεπούλημα, σκανδαλώδη τη σύμβαση που υπεγράφει ανάμεσα στο δημόσιο και τη γερμανική εταιρία. Δεν είναι ιδιωτικοποίηση – είπε – είναι ανακρατικοποίηση καθώς όπως σημείωσε η γερμανική εταιρία που αναλαμβάνει τα ελληνικά αεροδρόμια, είναι στην πλειοψηφία της κρατική. Η Ελλάδα γίνεται με αυτόν τον τρόπο – είπε ο Ν. Μαριάς – τσιφλίκι των Γερμανών και στον τουρισμό, καθώς εκτιμά ότι η γερμανική εταιρία που αναλαμβάνει τη διοίκηση των αεροδρομίων θα επηρεάζει και την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι.
Ο κ. Μαριάς έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο που έχει τίτλο «Δέκα σημεία φωτιά για τους αγρότες». Αναφέρεται στην άγρια φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων, στην σωρευτική αύξηση κατά 62% μέχρι το 2019 των ασφαλιστικών εισφορών. Τον μηδενισμό των επιδοτήσεων για τους μικρούς καλλιεργητές. Την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια. Την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Το κλείσιμο της ρωσικής αγοράς για τα ελληνικά προϊόντα κ.α.

Διαβάστε επίσης