• 18 Μαΐου 2024,

Δηλώνει ο αγρότης Τ. Αράπογλου: «Δε ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει της αλητείες»

 Δηλώνει ο αγρότης Τ. Αράπογλου: «Δε ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει της αλητείες»

Οι αγρότες της περιοχή Παγγαίου βρίσκονται στο μπλόκο των Κερδυλλίων, μαζί με τους συναδέλφους τους από την περιφερειακή ενότητα Σερρών. Το συγκεκριμένο μπλόκο επιλέχθηκε διότι βρίσκεται στα όρια του δήμου Παγγαίου. Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρισκόταν στη Κερδύλλια ενώ αναμένονταν ενίσχυση της δύναμης με αγρότες από το σύλλογο Γυαλοχωρίων, από τις Σέρρες και τη Δράμα. Καθημερινά ο αγροτικός κόσμος συσπειρώνεται περαιτέρω και νέα τρακτέρ εμφανίζονται στα μπλόκα.
Ο αγρότης και συνδικαλιστής από το Παγγαίο Τρύφωνας Αράπογλου, μας εξήγησε ότι η στάση των συναδέλφων του θα σκληρύνει περισσότερο, αφού η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη και δε συζητά για τη συνολική άρση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων. Ειδικότερα ο κ. Αράπογλου δήλωσε: «Δε ζητούμε μείωση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων αλλά τη συνολική άρση τους προκειμένου να μετέχουμε σε τίμιο διάλογο. Εμείς δε ψηφίσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχίσει την αλητεία των προηγούμενων που περνούσαν μεταμεσονύκτια νομοσχέδια στη βουλή. Εγώ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι για να δώσω άδεια στην κυβέρνηση να πράξει όσα κάνει σήμερα.
Η βασική διαφορά της παρούσας με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις είναι η αντίδραση του αγροτικού κόσμου, που κατανοεί ότι εάν περάσουν τα μέτρα τότε θα οδηγηθεί στον αφανισμό του. Οι αγρότες προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους. Το μέλλον των κινητοποιήσεών μας θα καθοριστεί από τη στάση της κυβέρνησης. Εάν δεν ανασταλούν τα μέτρα εμείς θα συνεχίσουμε διότι δεν έχουμε και κάτι περισσότερο να χάσουμε. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να μας αφανίσουν, αντί να πεθάνουμε στο σπίτι μας καλύτερα να πεθάνουμε στους δρόμους».

Διαβάστε επίσης