Κρίση και Η1Ν1 παίρνουν κεφάλια …

 Κρίση και Η1Ν1 παίρνουν κεφάλια …

Εκτός απο τον ιό της κρίσης που τα τελευταία χρόνια παίρνει κεφάλια στην Ελλάδα φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον ιό Η1 Ν1 που στα μουλωστά έχει “φάει” καμμιά κατοσταριά.

Μάλιστα η ιατρική κοινότητα κάνει λόγο για την μέση ηλικία που έχει πληγεί περισσότερο απο τον συγκεκριμένο ιό ενώ μπροστά μας έχουμε και το στέλεχος Β που αναμένεται να ¨χτυπήσει” την τρίτη ηλικία.

Το πρόβλημα είναι οτι μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του ιού που στην κυριολεξία σκοτώνει ανθρώπους.

Φέτος το χειμώνα είναι η αλήθεια οτι υποτιμήσαμε τον συγκεκριμένο ιό που επέστρεψε με άγριες διαθέσεις και όλους αυτούς τους μήνες έκανε δουλειά !

Να έχετε υπόψη σας οτι εκτός απο τους θανάτους που προκάλεσε φέτος ο συγκεκριμένος ιός έχουμε και ένα σωρό σοβαρά περιστατικά που αντιμετωπίζονται σε θαλάμους εντατικής παρακολούθησης και δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο.

Οσο εμείς ασχολούμαστε με τους αγρότες τα μπλόκα και το ασφαλιστικό ο ιός της γρίπης Η1 Ν1 έχει βγει φόρα παρτίδα και στέλνει κόσμο.

Είναι ενδεικτικό οτι το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους απο τον συγκεκριμένο ιό.

Κατά άλλα πάμε καλά και αναμένουμε εξελίξεις απο το μέτωπο των αγροτών που έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και περιμένουν την αντίδραση του Μαξίμου που χαρακτηρίζει αυτή την πρωτοβουλία ώς ρήγμα στα αγροτικά μπλόκα.

Καταλαβαίνετε οτι και για το θέμα αυτό και για το  εξελιχθεί η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες οι επόμενες ημέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες.

Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμα είναι το άλμα του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που προηγείται πάντα των καλών ειδήσεων.

Μήπως τα έχει βρεί η κυβέρνηση με τους δανειστές και πάμε βούρ για αξιολόγηση ;

Αλλιώς γιατί να κάνει τέτοιο άλμα ανόδου ο δείκτης ;

Οτι και να είναι θα είναι κάτι καλό για την ελληνική οικονομία αφού ο δείκτης του χρηματιστηρίου δεν ανεβαίνει ποτέ τυχαία.

Εκτός απο τον δείκτη του χρηματιστηρίου Αθηνών αυτή την εποχή ανεβαίνει και η θερμοκρασία που θυμίζει την άνοιξη.

Μέχρι και 20 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο τις προηγούμενες ημέρες ενισχύοντας τις συνθήκες θερμοκηπίου που είναι αλήθεια οτι δεν είναι και οτι καλύτερο.

Τα υψηλά ποσοστά υγρασίας είναι πρόβλημα που δεν μπορείς εύκολα να αντιμετωπίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσανατολίζεται προς την κατάργηση του 500άρικου αφού όπως έχουν καταλήξει είναι το αγαπημένο χαρτονόμισμα των παρανόμων αφού δεν λείπει απο καμμία παρανομία.

Για τον λόγο αυτό και αποσύρεται πριν καλά – καλά προλάβουν να το πιάσει στα χέρια του ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης.

Απο σήμερα Τετάρτη 17 του μήνα η Βενιζέλου μονοδρομείται αφου θα λειτουργεί μόνο το ρεύμα της εισόδου προς την πόλη ενώ ΄η έξοδος των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά απο την Ερυθρού Σταυρού η οποία θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι καθαρή απο παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα για να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο οδικό σύστημα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό τις ώρες αιχμής, μεσημέρι και βράδυ όπου ο μεγαλύτερος όγκος αυτοκινήτων φεύγει απο το το κέντρο της πόλης.

Απαραίτητη προυπόθεση για να πετύχει το εγχείρημα και η δική μας καλή διάθεση και πρόθεση στην αλλαγή αυτή.

Την επιστροφή των θεσμών αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να αρχίσουν να πέφτουν οι υπογραφές.

Η κυβέρνηση θέλει να κατεβάσει και να ψηφίσει το ασφαλιστικό την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

Καταλαβαίνετε οτι τα επόμενα 24άωρα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και να κλείνουν εφορίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως έχει διαπιστώσει και εσείς πάμε απο το καλό στο καλύτερο και παραμένουμε σε μια στάση αναμονής που μας βουλιάζει όλο και περισσότερο διότι αγαπητοί αναγνώστες είναι γνωστό οτι “πέτρα που κυλά , χόρτα δεν μαζεύει …”

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και ΄να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και πονηροί.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Να μην χάσουμε την αισιοδοξία και τον αυθορμητισμό μας.

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος γιατί το λένε και οι φίλοι μας οι Ινδοί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης