• 21 Μαΐου 2024,

Κρίσιμα τα επόμενα 24αωρα για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

 Κρίσιμα τα επόμενα 24αωρα για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Να ξέρετε οτι  όσο μεγαλύτερος είναι ο καυγάς και η κόντρα ανάμεσα σε εταίρους και Ελλάδα τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να πάμε σε μια οριστική και ευνοϊκή λύση για την ελληνική πλευρά που παίζει ακόμα το “χαρτί” της ευθείας αντιπαράθεσης αντιγράφοντας κατα κάποιο τρόπο το παιχνίδι των εταίρων που την μια έρχονται κατα πάνω μας με φόρα για μετωπική σύγκρουση και την άλλη κάνουν έναν ελιγμό και την αποφεύγουν.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή το αρνητικό είναι οτι οι ισορροπίες  είναι πολύ λεπτές και μπορεί να γίνει εύκολα το “ατύχημα” που όλοι επικαλούνται στα δύσκολα και όλοι θέλουν να αποφύγουν.

Τα επόμενα 24άωρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την μετέπειτα Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αφού οι εταίροι θα πρέπει να δείξουν τις πραγματικές τους προθέσεις και να αποφασίσουν αν θα αφήσουν να γίνει το “ατύχημα” που όλοι φβούνται ή θα το αποτρέψουν.

Ξέρετε το κάλεσμα της Μέρκελ προς τον Τσίπρα  μπορεί να λειτουργήσει και ως προθάλαμος της πορείας του εξοστρακισμού της χώρας μας απο την Ευρωζώνη αφού πλέον η κατάσταση είναι οριακή και χρειάζονται καθαρές λύσεις και καθαρές αποφάσεις.

Η Μέρκελ θέλει να διαπιστώσει ποιές είναι οι πραγματικές αντοχές της κυβέρνησης για να πάρει της τελικές της αποφάσεις.

Πάντως θα πρέπει να γνωρίζετε οτι το σενάριο της εξόδου της χώρας απο την Ευρωζώνη υπάρχει και δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Είναι δύσκολο αλλα οχι απίθανο αφού μια τέτοια εξέλιξη σίγουρα θα λειτουργήσει ώς ντόμινο και για άλλες χώρες που ίσως την συγκεκριμένη αυτή στιγμή να μην αντέξουν τους κραδασμούς και να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο κινδύνου αν τελικά συμβεί αυτό.

Η απόφαση που θα κρίνει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας θα είναι και πολιτική αφού οι Ευρωπαίοι αν θέλουν μπορούν να κάνουν τα τελευταία μέτρα της κούρσας προς την έξοδο απο την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ πιο εύκολα και βατά.

Η πολιτικής της αντιπαράθεσης με το επιχείρημα της αξιοπρέπεια και της βούλησης του ελληνικού λαού μπορεί να αποδώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αρκεί να περάσει.

Ο Τσίπρας φαίνεται οτι είναι διατεθειμένος να το πάει μέχρι εκεί που  πάει και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι αν και οι Ευρωπαίοι απο την μεριά τους είναι διατεθειμένοι να κάνουν το ίδιο ή την τελευταία στιγμή θα κάνουν κάποιο ελιγμό αποφεύγοντας την σύγκρουση που ΄σίγουρα εκτός απο υλικές ζημιές θα έχει και θύματα.

Η Εγνατία ΑΕ δίνει λύση , έστω και καθυστερημενα και απο το Σάββατο επανέρχεται η κυκλοφορία έστω και με την λύση της αμφιδρόμησης που θα πρέπει να την συνηθίσουμε τους επόμενους μήνες αφού το έργο της αποκατάστασης θα πάρει χρόνο.

Η πτώση του λόφου στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι και τόσο απλή.

Θα πρέπει να γίνει μελέτη και συστηματική επέμβαση για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με τα Τέμπη πρίν απο καμμια διετία που μετά απο μια συνεχόμενη βροχόπτωση πέφτανε βράχια και χώματα απο παντού ;

Περίπου 1 χρόνο ΄έμειναν κλειστά τα Τέμπη.

Τα επόμενα 24άωρα καιρικά θα είναι μπερδεμένα με τον ήλιο να επιστρέφει το Σαββατοκύριακο και την θερμοκρασία να ανεβαίνει αργά και σταθερά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ζόρικοι είναι και ύπουλοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης