Κρις Χουγκάζ στους 93, 7: « Πάμε να φτιάξουμε ομάδα συνόλου»

 Κρις Χουγκάζ στους 93, 7: « Πάμε να φτιάξουμε ομάδα συνόλου»

Κρις Χουγκάζ στους 93, 7: « Πάμε να φτιάξουμε ομάδα συνόλου»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής της Ενωσης Κρις Χουγκάζ στην αθλητική εκπομπή της Δευτέρας στους 93, 7. Μίλησε για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με το Ρέθυμνο αλλά και για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Επίσης τόνισε ότι η νέα Ενωση θέλει τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της Καβάλας.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τι σηματοδοτεί η νίκη πρόκριση της Ενωσης με το Ρέθυμνο;

Απάντηση: Κυρίως πέρα από την πρόκριση μας στον ημιτελικό του κυπέλλου, για μας ήταν ένα μήνυμα. Κυρίως για τον ίδιο μας τον ευατό. Τα νέα παιδιά χρειαζόταν το ψυχολογικό σπρώξιμο, με μια τέτοια νίκη. Είμαστε η πιο νεανική ομάδα και πρέπει να υπάρχουν τέτοιες νίκες για να βλέπουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα. Εμείς στηρίζουμε αυτή την ομάδα. Τα παιδιά έχουν ψυχή αλλά επίσης υπάρχει το κίνητρο για διάκριση. Θέλουν να δείξουν τον καλύτερο τους ευατό.

Απ` αυτό θέλουμε να επωφεληθεί η ομάδα μας. Τέτοιες εποχές δύσκολες , δεν είναι τόσο καλό να αγοράσεις μια ομάδα με έτοιμους παίκτες. Είναι καλό να δημιουργείς. Υπάρχει βέβαια ένα ρίσκο αλλά για μένα ως προπονητή είναι και μια πρόκληση.

Τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση και αυτό φαίνεται στις προπονήσεις . Απλά δεν είχαμε πολύ χρόνο μαζί. Είμαστε από τις 12 Σεπτεμβρίου, όλοι μαζί. 18 μέρες με το χθεσινό παιχνίδι. Θέλαμε λίγο χρόνο.

Μερικοί βιαστήκαν να μας κρίνουν στην αρχή, στα πρώτα φιλικά. Εμένα όμως αυτό δε με απασχολούσε καθόλου.

Ερώτηση: Η ομάδα χωρίς Φίαρς και Μίτροβιτς, αντέδρασε σωστά, απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι το Ρέθυμνο που φαινόταν ότι έχει γεμάτο ρόστερ.

Απάντηση: Νομίζω πως ναι. Εμείς πάμε να φτιάξουμε ομάδα συνόλου, οπότε οι ελλείψεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Ειδικά αυτών των παιδιών. Από την ομάδα του συνόλου, ο καθένας πρέπει να καταθέσει το κάτι παραπάνω όταν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ για να παίξουμε και στη Βαλκανική Λίγκα. Για να μπορέσουν μάλιστα όλα τα παιδιά με το κατάλληλο ροτέισον, να δείξουν αυτό που μπορούν.

Ερώτηση: Με το Ρέθυμνο η Ενωση ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ. Από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε σοβαρότητα, ενώ στα φιλικά παιχνίδια που είδαμε στην Καλαμίτσα, τουλάχιστον στα δυο πρώτο δεκάλεπτα ήταν νωθρή και πίσω στο σκορ.

Απάντηση: Αυτό ήταν το πρόβλημα και στο τουρνουά της Βουλγαρίας, όχι μόνο στο δικό μας τουρνουά. Μπαίναμε μουδιασμένα στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό ήταν κυρίως ψυχολογικό. Γιατί είναι τα πρώτα τους βήματα. Επίσης και μερικών ξένων παικτών, που επίσης είναι νέα παιδιά. Σίγουρα θέλουν τη ψυχολογική υποστήριξη. Εμείς όσο μπορούμε τους τη δίνουμε ως προπονητικό τιμ.

Βλέπετε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, μετά ανατρέπανε το αποτέλεσμα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Αυτό είναι σίγουρο.

Ερώτηση: Για το πρωτάθλημα αν θα ξεκινήσει την Κυριακή, Μίτροβιτς και Φίαρς θα είναι στη διάθεση σας;

Απάντηση: Δυστυχώς η νίκη μας επί του Ρεθύμνου μας επιφύλαξε και κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Καραθανάσης σίγουρα έχει κάποιο πρόβλημα στο γόνατο.

Στη διάρκεια του αγώνα ο Στεφανίδης είχε πρόβλημα στον αστράγαλο, το ίδιο και ο Κόλεμαν. Ηταν μια δύσκολη περίπτωση. Ελπίζω αυτοί οι δυο να μπουν όσο πιο γρήγορα στις προπονήσεις, στην εβδομάδα που διανύουμε.

Το ματς με τον Ηλυσιακό είναι πολύ σημαντικό για μας.

Ο Μίτροβιτς ελπίζω να είναι εντάξει. Ο Καραθανάσης είναι πάρα πολύ άτυχος. Είναι ένα παιδί αξιόλογο. Είναι παίκτης με προσόντα και με πολύ μεγάλο πάθος. Φέτος του έδωσα ευκαιρίες. Είχε πολύ χρόνο, βοηθούσε πολύ την ομάδα. Εύχομαι να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Ερώτηση: Να μιλήσουμε για τον κόσμο. Περιμένατε περισσότερους στο ματς με το Ρέθυμνο;

Απάντηση: Σίγουρα θέλουμε περισσότερους. Είναι η ομάδα της πόλης μας. Νιώθω αυτή την ομάδα από τα πρώτα της βήματα. Είναι η τρίτη χρονιά που είμαι στην Καβάλα και έχω αισθανθεί τη βοήθεια του κόσμου. Πρέπει να ζεστάνουμε τον κόσμο. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που είπα στα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια.

Η δική μας η ενέργεια πρέπει να βγει και να τη δώσουμε στον κόσμο και στην εξέδρα. Θεωρώ ότι ο κόσμος βλέποντας τη δική μας προσπάθεια, το νεανικό σύνολο που θέλουμε να παρουσιάσουμε που πρέπει να μάχεται πάνω απ` όλα, θα ανταποκριθεί και θα γίνει ο 6ος μας παίκτης.

Ερώτηση: Είδαμε βελτιωμένους τον Στιβ Πάνος και τον Στυλιανού. Αυτό έχει να κάνει με το χρόνο προετοιμασίας. Ειδικά ο Πάνος ήρθε αργά στην Καβάλα.

Απάντηση: Ο Πάνος ήρθε αργά και ήταν πίσω από φυσική κατάσταση. Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα βρίσκεται σε πιο καλή κατάσταση για να μας βοηθήσει παραπάνω.

Όπως και ο Στυλιανού. Πιστεύω και τα υπόλοιπα νέα παιδιά που έχουμε, ο Καλαμπάκας, ο Βελισσαρίου που μέχρι πέρσι έπαιζε εφηβικό.

Μην ξεχνάτε ότι και οι ξένοι μας είναι νέα παιδιά.

Ερώτηση: Με τον Νάναλι, τελικά τσιμπήσαμε… λαυράκι;

Απάντηση: Παρακολουθούσα παιχνίδια γι` άλλους παίκτες. Αυτός μου έκανε εντύπωση. Παίκτης χωρίς να μας τον έχει προτείνει κάποιος. Ασχολήθηκα και τον έψαξα με τους προπονητές του, στο κολλέγιο της Σάντα Μπάρμπαρα. Μου είπανε τα καλύτερα λόγια.

Επίσης μου είπανε πολύ καλά λόγια για τον χαρακτήρα του. Αυτό είναι βασικό για την ομάδα μας. Το κυριότερο στοιχείο. Το ταλέντο φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια που τον παρακολούθησα. Απλά είναι ρούκι και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, όπως όλοι. Το ταλέντο του θα τον βοηθήσει, να μπει γρήγορα στο κλίμα.

Ερώτηση: Να ευχηθούμε την Ενωση καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστική όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Απάντηση: Σίγουρα πρέπει να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα. Μας περιμένει ένα παιχνίδι την 1η αγωνιστική, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουμε. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα της καινούριας ομάδας που έχει δημιουργηθεί και να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Οι παίκτες τον έχουν ανάγκη. Γενικά η πόλη μας έχει ανάγκη να είναι δυνατή η Ενωση, στο πρωτάθλημα.

Ελπίζω με τη βοήθεια όλων(παικτών, διοίκησης, προπονητών, φιλάθλων), να είμαστε ένα πολύ καλό, ανταγωνιστικό σύνολο.

Στο κύπελλο είναι… ότι μας δώσουν. Στους 4 θα υπάρχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ελπίζω κάποια στιγμή να παίξουν αυτοί στον ημιτελικό και όχι στον τελικό. Από εκεί και πέρα όλα μπορούν να γίνουν.

*Χουγκάζ και Στεφανίδης χθες στην Αθήνα

Ο προπονητής της Ενωσης Κρις Χουγκάζ και ο αρχηγός της ομάδας Χριστόφορος Στεφανίδης βρέθηκαν χθες στο μεσημέρι στην Αθήνα, όπου έγινε από τον ΕΣΑΚΕ στο Ζάππειο η επίσημη παρουσίαση των ομάδα που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Οι δυο εκπρόσωποι της Ενωσης μίλησαν για την Καβαλιώτικη ομάδα και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τ. Π

 


 

Διαβάστε επίσης