• 19 Μαΐου 2024,

Κριτική Καραλίδη – Γρανά σε Μαρκόπουλο

 Κριτική Καραλίδη – Γρανά σε Μαρκόπουλο

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την περασμένη Πέμπτη στην Κομοτηνή, ο Φώτης Καραλίδης επικεφαλής της κοινωνικής Συμμαχίας, πρώην παράταξης του Άρη Γιαννακίδη και ο Παντελής Λασκαρίδης από το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μορφίδη, καταψήφισαν την πρόταση να λειτουργήσει γραφείο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στη Θάσο.

Παρόλα αυτά η πρόταση εγκρίθηκε, αναζητείται κατάλληλος χώρος μέσα από διαδικασία που προβλέπεται στο δημόσιο.

Ο Αρχ. Γρανάς που ρωτήθηκε σχετικά συμφώνησε ότι δεν χρειάζεται να έχει ξεχωριστό γραφείο στη Θάσο ο περιφερειακός σύμβουλος που εκλέγεται στο νησί αυτή την περίοδο ο Σταύρος Τσολάκης.

Ο κ. Γρανάς άσκησε κριτική μιλώντας στην εφημερίδα μας, στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, επειδή στην πρόσφατη σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ δεν προσκάλεσε το προεδρείο του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Ο Αρχ. Γρανάς για το θέμα του γραφείου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στη Θάσο, είπε τα εξής: «Αυτό που πέρασε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας με την ψήφιση γραφείου για τον περιφερειακό σύμβουλο της Θάσου, μας βρίσκει αντίθετους, γιατί αυτόματα μπορεί μετά να κάνουμε ένα ακόμα στο Δήμο Παγγαίου και ούτως καθεξής, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, σε καμιά περίπτωση».

ΕΡ: Κι εσείς δηλαδή στο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση;

ΑΠ: «Ναι. Δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον να κάνουμε τέτοια γραφεία σε όλη την περιφέρεια. Φανταστείτε ότι αν υπήρχε κανονικά η πιθανότητα βελτίωσης της επαφής με τους πολίτες, θα ήταν πολύ καλό, αλλά στη σημερινή εποχή αυτά θεωρούνται ξεπερασμένα και δεν έχουνε καμιά σημασία».

 

Διαβάστε επίσης