• 19 Μαΐου 2024,

Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, χθες πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

 Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, χθες πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Πολίτες του νομού Καβάλας που από το παρελθόν είχαν στενή σχέση με το ΠΑΣΟΚ, πολίτες οι οποίοι διατηρούν ακόμη και τώρα την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν από το πρωί χθες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του Νομού Καβάλας, για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία εκλογής νέου προέδρου. Ανάλογα με το πανελλαδικό αποτέλεσμα που επρόκειτο να γίνει γνωστό χθες βράδυ, είναι πιθανό η ψηφοφορία ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψήφιους προέδρους να επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Στη διαδικασία του νομού Καβάλας όλα πήγαν πολύ καλά. Υπήρξε καλή προετοιμασία από τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής.

Από το πρωί άρχισε η προσέλευση στο εκλογικό τμήμα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, όπου ξεχώρισαν για τη σπουδή τους να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άνθρωποι ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι οι περισσότεροι. Κοντά σ΄ αυτούς και νεότεροι όπως επίσης και τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έμειναν στο κόμμα παρά την κρίση που αυτό διέρχεται τα τελευταία χρόνια.

Υπήρχε η αίσθηση μιας πρωτιά της Φώφης Γεννηματά, δεν έλειψαν ωστόσο και οι άνθρωποι που δήλωναν εκ των προτέρων ότι θα ψηφίσουν τους άλλους δύο υποψήφιους προέδρους Ανδρέα Λοβέρδο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όσοι δεν ήταν γραμμένοι – η διαδικασία επιβεβαίωσης εγγραφής ή εγγραφής πρώτη φορά ήταν σε εξέλιξη – γράφονταν εκείνη την ώρα και στη συνέχεια ψήφιζαν νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε για τη χθεσινή διαδικασία το μητρώο μελών του κινήματος ήταν ανοιχτό.

Μπορούσε δηλαδή κάποιος να γραφτεί μέλος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την ώρα, και στη συνέχεια να ψηφίσει.

Σχολιάστηκε πάντως ποικιλοτρόπως, ειδικά στο ξενοδοχείο Ωκεανίς που ψήφισαν οι περισσότεροι, ότι προσήλθαν κι άνθρωποι οι οποίοι τελευταία έδειξαν να εμπιστεύονται και κυρίως να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανδρός ο οποίος πρωτοστάτησε στην υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα όταν τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε στην Καβάλα, τον υποδέχτηκε με λίγα λόγια από τους πρώτους ενθουσιασμένος στην πλατεία Καπνεργάτη, αλλά χθες μπήκε στην ουρά, γράφτηκε μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια ψήφισε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ ή πρόσωπα που ψήφιζαν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία εξομολογούνταν ότι σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά μάλλον χαροποιούσαν τοους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καβάλας οι οποίοι είναι αισιόδοξοι ότι με την αλλαγή προέδρου, το ΠΑΣΟΚ θ΄ αλλάξει την απήχησή του και θα την βελτιώσει στην κοινωνία, άσχετα αν αυτό θα γίνει με την αλλαγή ή όχι πολιτικής. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ που βρίσκεται σήμερα, όχι γιατί έχει καλό ή κακό πρόεδρο, όχι γιατί θα εκλέξει καλύτερο ή χειρότερο από τον προηγούμενο, αλλά για λόγους πολιτικής.

Διαβάστε επίσης