• 6 Μαΐου 2024,

Κτηνοτρόφοι καταλαμβάνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ Καβάλας

 Κτηνοτρόφοι καταλαμβάνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ Καβάλας

Νέα δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποιούν αύριο το πρωί οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας που τελικά οι περισσότεροι από αυτούς δεν πληρώθηκαν όπως είχε υποσχεθεί και το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στις 11.00 το πρωί θα καταλάβουν συμβολικά τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Καβάλα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από την ιχθυόσκαλα.

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος ενημέρωσε για το πρόβλημα και τους τέσσερις βουλευτές του νομού ζητώντας επείγον ραντεβού με το υπουργείο. Μέχρι χθες δεν είχε καμιά απάντηση από τους τέσσερις βουλευτές.

Με δική του έρευνα διαπίστωσε ότι αρκετοί κτηνοτρόφοι πληρώθηκαν στη Θάσο, κάποιοι πληρώθηκαν στο Παγγαίο, όμως αυτοί της επαρχίας Καβάλας και της επαρχίας Νέστου οι περισσότεροι δεν πληρώθηκαν το 50% της ενίσχυσης, προερχόμενο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το πιθανότερο είναι η συνάντηση στην Αθήνα να γίνει την Τρίτη, με την ευκαιρία που θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα την ίδια ημέρα ο Άρης Γιαννακίδης ο οποίος ενδιαφέρθηκε για το θέμα.

 

Η ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων αναφέρει τα εξής:

 

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 11π.μ. θα προβεί σε συμβολική κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ  Καβάλας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της προκαταβολής του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012. Παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις που είχαμε από το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή των 2.500 περίπου παραγωγών που δεν είχαν  πληρωθεί λόγω των αναδασωτέων εκτάσεων, τελικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε μόνο 900 από αυτούς.

 

 

Διαβάστε επίσης