Κυνηγώντας τα σκυλιά στο λιμάνι

 Κυνηγώντας τα σκυλιά στο λιμάνι

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πρωϊνές ώρες, ιδιώτης που βάδιζε στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Καβάλας.
Σε συνέχεια αυτού του περιστατικού ακούστηκαν και ακούγονται διάφορα για τα αδέσποτα σκυλιά, που συχνάζουν είτε στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, είτε στην περιοχή της οδού Κουντουριώτου, φτάνουν πολλές φορές ακόμα και στο δημοτικό κήπο.
Στην ιστοσελίδα του «Αίσωπου» υπήρξε προειδοποίηση ότι μετά το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας, άγνωστοι έριξαν φόλες στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού λιμανιού. Ουδείς γνωρίζει αν έγινε κάτι τέτοιο κι από ποιον.
Χθες το πρωί όσοι βρίσκονταν στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού, ειδικότερα κοντά στην αίθουσα επιβατών είδαν ξαφνικά τέσσερα – δύο άνδρες και δύο γυναίκες νεαρής ηλικίας – να ασχολούνται με τα αδέσποτα σκυλιά, προσπαθώντας να τα προσελκύσουν χρησιμοποιώντας κονσέρβες. Όπως κατάλαβαν όσοι παρακολούθησαν τη σκηνή, που διήρκεσε περισσότερο από 15 λεπτά, τα τέσσερα άτομα που είχαν στη διάθεσή τους κι ένα μικρό φορτηγάκι, προσπαθούσαν να πιάσουν τα αδέσποτα σκυλιά, με άγνωστες περαιτέρω προθέσεις.
Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα σκυλιά, η ομάδα που προαναφέραμε, τα προσέγγιζε με τροφή και στη συνέχεια θα επιχειρούσε να τα πιάσει χρησιμοποιώντας κουβέρτα.
Κατά τις ίδιες μαρτυρίες όλη αυτή η επιχείρηση δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς ναι μεν βρέθηκαν τα αδέσποτα σκυλιά της ιστορίας, αλλά δεν δέχθηκαν – αυτά – να προσεγγίσουν καν την προαναφερθείσα ομάδα.
Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε το νέο στην περιοχή του κέντρου. Πολλοί υποστήριξαν ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασά διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Καβάλας έχει οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό που προαναφέραμε. Η κα Κορίνα Πρασά είπε στην εφημερίδα μας ότι δημοτικοί υπάλληλοι εκπαίδευονται και τη Δευτέρα θα αρχίσουν εξορμήσεις προκειμένου ν΄ απομακρύνουν από κεντρικά σημεία της πόλης αδέσποτα σκυλιά που θεωρούνται επικίνδυνα. Φυσικά έχουμε τα νόμιμα μέσα, είπε η κα Πρασά, η οποία απόρησε με το ποιος άλλος μπορούσε να πάρει μία τέτοια πρωτοβουλία, όταν της γνωστοποιήσαμε τι μας μετέφεραν καβαλιώτες αυτόπτες μάρτυρες, που έτυχε χθες το πρωί να βρίσκονται στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού. Όπως και νάχει το πράγμα υπάρχει θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά, καθώς πολλές φορές χωρίς κάποιος να το επιδιώξει ή να το καταλάβει γίνονται επεισόδια και τη νύφη τις περισσότερες φορές την πληρώνουν οι άνθρωποι. Ο Δήμος Καβάλας μέχρι τώρα δεν είχε πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Ο φιλοζωϊκός σύλλογος υλοποιεί αυτή την περίοδο πρόγραμμα στειρώσεων. Είναι όμως φανερό ότι ειδικά η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει ν΄ ασχοληθεί περισσότερο συστηματικά με την υπόθεση των αδέσποτων σκυλιών.
Όπως μας έλεγαν χθες οδηγοί αστικών λεωφορείων προβλήματα υπάρχουν συχνά στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ στο δημοτικό κήπο, όπου στόχος των αδέσποτων σκυλιών – άγνωστο για ποιο λόγο – γίνονται αρκετές φορές οι πολίτες που περιμένουν το λεωφορείο.

 

Διαβάστε επίσης