• 17 Μαΐου 2024,

Οργανώνεται το ΚΕΑΟ Καβάλας

 Οργανώνεται το ΚΕΑΟ Καβάλας

Πριν από 20 περίπου ημέρες ακούσαμε πρώτη φορά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας Παναγιώτη Αρσονιάδη για το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών και το πώς αυτό εμπλέκεται σε σχέση με τους επαγελματίες που έχουν χρέη στον ΟΑΕΕ.
Πληροφορηθήκαμε ότι ένα τέτοιο δημιουργήθηκε και λειτουργεί στον 1ο όροφο του κεντρικού κτηρίου του ΙΚΑ.
Έχει στελεχωθεί με 4 υπαλλήλους προερχόμενοι από διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες.
Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κάνει αυτό που αναφέρει ο τίτλος του. Δηλαδή ασχολείται με όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, πιέζοντάς τους να τα τακτοποιήσουν, να τα ρυθμίσουν, να τα ξοφλήσουν το χρέος τους.
Βάσει του σχεδιάγραμματος που υπάρχει στο ΙΚΑ Καβάλας, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, θα μετακομίσει από τον 1ο όροφο του κτηρίου στο ισόγειο σε έναν ανεξάρτητο χώρο, όπου θα λειτουργεί πιθανώς τους επόμενους μήνες πιο οργανωμένα.
Πρόσφατα η διευθύντρια του ΙΚΑ Καβάλας Ελένη Μελισσοπούλου, ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης 3.000 ευρώ περίπου, για να δημιουργηθεί το απαραίτητο δίκτυο DATA. Το τηλεφωνικό δίκτυο και ότι άλλο χρειάζεται για τη στέγαση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Ορειλών, που θ΄ ασχολείται με περιπτώσεις χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία, επαγγελματιών και ασφαλισμένων στο νομό Καβάλας.

Διαβάστε επίσης