Κυρία Βαλαβάνη η αλήθεια ελευθερώνει

 Κυρία Βαλαβάνη η αλήθεια ελευθερώνει

Σήμερα θα ήθελα λίγο να ασχοληθούμε με το φαινόμενο ΒΑΛΑΒΑΝΗ.

Μια γυναίκα, πρώην αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών, που μετά την αποκάλυψη οτι η μάνα της τρείς μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες σήκωσε όλα τα λεφτά της απο τις τράπεζες, οχι τόσο για την σκοπιμότητα της πράξης και το ηθικό θέμα που προκύπτει ,  αλλα όσο για τις γελοίες δικαιολογίες που μας λέει η πρώην υπουργός απο την μέρα που αυτό έγινε γνωστό θεωρώντας οτι είμαστε ΚΥΔΟΝΙΑ !

Βγες ρε κορίτσι μου και πες οτι ΄συμβούλεψα την μάνα μου να έχει το νού της γιατί τα πράγματα δεν πηγαίνανε καλά και το γνώριζα ώς μέλος της κυβέρνησης.

Πες την αλήθεια γιατί η αλήθεια αγαπητή κυρία Νάντια ελευθερώνει.

Αντί αυτού η πρώην αναπληρώτρια υπουργός σκαρφίζεται και μας λέει ένα σωρό ιστορίες αποφεύγοντας την αλήθεια.

Απο εκείνη την ημέρα η Βαλαβάνη είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα στον ελληνικό λαό και όλα αυτά που ισχυρίζεται δεν τα πιστεύει ούτε καν η ίδια η μάνα της.

Μας είπε οτι απο τότε που έγινε υπουργός δεν μιλούσε συχνά με την μαμά της.

Μας είπε οτι δεν γνώριζε για τους λογιαριασμούς αυτούς.

Μας είπε οτι απο τότε που έγινε υπουργούς την ακούγανε “βαλιτσάκια” της ΕΥΠ.

Το μόνο που δεν μας είπε είναι οτι έχει μακρυνή συγγένεια με τον Ρομπέρτο Κάρλος τον πρώνη άσσο της Εθνμικής Βραζιλίας.

Δηλαδή ρε παιδιά και τα παραμύθια έχουν ένα όριο.

Και απο την στιγμή ρε κορίτσι μου που έχει επιλέξεις να μην πείς την αλήθεια μην λές τίποτα.

Παραιτήσου όπως και το έπραξες και πήγαινε για κανα δίμηνο μέχρι να περάσει η μπόρα στην Πάτμο το νησί της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ με την Τζένη Μπαλατσίνου και άσε τις ιστορίες για αγρίους.

Η Βαλαβάνη επι της ουσίας μας λέει οτι πρίν απο το ξημέρωμα του Σαββάτου της απόφασης της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το γνωστό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα μέτρα δεν είχε μιλήσει με την μητέρα της η οποία ακούγοντας στα δελτία ειδήσεων τις δηλώσεις των πολιτικών απο μόνη της πήγε στην τράπεζα και τα σήκωσε όλα.

Μάλιστα η ίδια η μάνα της δήλωσε κάπου οτι το προηγούμενο βράδι στον ύπνο της άκουγε μια φωνή που της έλεγε συνέχεια να πάει να βγάλει τα λεφτά απο τις τράπεζες.

Και αυτό έπραξε και δικαιώθηκε αφού μερικά 24ωρα μετά οι τράπεζες κλείσανε.

Τόσο απλά.

Ένα όνειρο την έκανε την δουλειά.

Η κυρία Βαλαβάνη χειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο μια κατάσταση που θα μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί μόνο με αλήθειες και να έχει κλείσει οριστικά.

Αντί αυτού η πρώην υπουργός επέλξε τον δρόμο της παραμύθας που την οδήγησε στο αδιέξοδο το οποίο είναι σήμερα και την αναγκάζει να βγαίνει καθημερινά και να λέει ιστορίες για αγρίους που δεν τις πιστεύουν ούτε οιο άγριοι.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά με υψηλές θεμροκρασίες και υψηλά ποσοστά υγρασίας που σε ένα βθαμό θα επαναλάβω οτι θυμίζουν το εφιαλτικό απο κάθε άποψη καλοκαίρι του 2010.

Το χειρότερο μακράν καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας το καλοκαίρι του 2010.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ζεστές ημέρες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αλλά θα υπάρχει μια μικρή πτώση που θα μας επιτρέψει να πάρουμε μερικές ανάσες.

Μου κάνει εντύπωση που ο ξένος τύπος θεωρεί τον Τσίπρα ένα πανίσχυρο πρωθπουργό που εκπροσωπεί για τον ελληνικό λαό και την ελπίδα και τον πόνο.

Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και τον πόνο της ΄οικονομικής κατάστασης στην οποία εισέρχεται η χώρα μετά το τρίτο και πιο βαρύ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των δανειστών.

Πάντως το αύριο της Ελλάδας είναι στα χέρια του Τσίπρα που σύμφωνα με την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας.

Μετά τον Τσίπρα δεν υπάρχει τίποτα λένε και είναι έτοιμοι να εξαφανίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση απο τον χάρτη τους Λαφαζάνηδες και τους Στρατούληδες.

Είναι μεγάλης σημασίας οι παροτρύνσεις μεγάλων οικονομικών οίκων των ΗΠΑ προς τους επενδυτές να στραφούν στις Ευρωπαϊκές αγορές αφού η ανάπτυξη έρχεται στην Ευρώπη ενώ η ελληνική κρίση έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Βέβαια ο οίκος συμβουλεύει τους επενδυτές να στραφούν σε Ιταλικές Γερμανικές και Γαλλικές μετοχές αφήνοντας προς το παρόν έξω απο το χαρτοφυλάκιο τους μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πάντως αν η ανάπτυξη έρχεται στην Ευρώπη είναι σίγουρο οτι θα περάσει και απο την χώρα μας που φαίνεται οτι βρίσκεται σε μια άλλη φάση αλλα έχει παραμείνει στην Ευρωζώνη και αυτό είναι το κυριότερο.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο το ιδιαίτερο το συγκλονιστικό.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και αναμένουμε τα καλύτερα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης