Κόβουμε , κουρεύουμε αλλα το χρέος παραμένει στα ψηλά τα παραθύρια …

 Κόβουμε , κουρεύουμε αλλα το χρέος παραμένει στα ψηλά τα παραθύρια …

Μου κάνει εντύπωση που το χρέος μας τέλη Μάρτη του 2013 είναι στα 309 δις ευρώ και τον Μάρτη του 2010 πρίν απευθυνθούμε στον περιβόητο μηχανισμό στήριξης και μπλέξουμε με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ήτανε στα 310 δις ευρώ.

Καταλαβαίνετε οτι μετά απο όλα όσα μεσολάβησαν απο τον Μάρτη του 2010 μέχρι και σήμερα είναι απορίας άξιο πως το χρέος μας δεν έχει πέσει καθόλου ή έχει πέσει ελάχιστα.

Αν δεν έπεσε το χρέος μας μέχρι σήμερα μετά απο τόση προσπάθεια πως θα πέσει αύριο που θα αρχίσουν ντεμέκ να χαλαρώνουν τα μέτρα και να παίρνει μπρός η οικονομία η ελληνική ;

Αυτά τα νούμερα επιβεβαιώνουν όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια τα πέτρινα υποστήριζαν οτι όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα γίνονται για να βγάζουν κάποιοι λεφτά και οχι για να πέσει πραγματικά το χρέος της χώρας μας.

Μέχρι που τους πήρε χαμπάρι η Λαγκάρντ και τους είπε στην συνεδρίαση ενός Eurogroup οτι επιτέλους έφθασε η ώρα να δώσουμε μια πραγματική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Δεν σας λέει τίποτα το γεγονός οτι απο την στιγμή που άρχισαν να πηγαίνει καλά η Ελλάδα, τουλάχιστον στα νούμερα έχει αρχίσει η γκρίνια για την οικονομία της Γερμανίας που αρχίζει και αυτή να δείχνει σημάδια κόπωσης ;

Αυτό συνέβη γιατί ξεκαθάρισε το τοπίο όσο αφορά την Ελλάδα και το μέλλον της και πλέον οι δανειστές και εταίροι μας δεν μπορούν να βγάλουν με την ίδια ευκολία που βγάζανε και στο παρελθόν λεφτά εις βάρος μας.

Ξέρετε οι Γερμανοί πόσα λεφτά έχουν βγάλει πίσω απο αυτήν την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας ;

Για αυτό και δεν πέφτει το χρέος.

Γιατί η σωτηρία της χώρας έχει πολύ δανεισμό για να πληρώνουμε τους τόκους των δανείων και το πραγματικό χρέος να μένει ώς έχει.

Ετσι έχουν αποφασίσει να μας σώσουν οι εταίροι.

Απο το καλό στο καλύτερο !

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν και κάθε μέρα έχουμε και απο ένα περιστατικό.

Είχαμε την Δευτέρα το ντελίριο με τα θέματα στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και χθές Τετάρτη είχαμε καθυστέρηση μιας ώρας στο μάθημα της ΦΥΣΙΚΗΣ γιατί σε πολλά σχολεία τα θέματα φθάσανε με άσχημη εκτύπωση και έτσι η αποστολή επανλήφθηκε.

Αυτό ερμηνεύτηκε σε καθυστέρηση μιας ώρας και επηρέασε αρκετά την ψυχολογία των υποψηφίων.

Είναι σα να κερδίσεις πέναλτυ να το βάλεις και να δώσει ο διαιτητής επανάληψη.

Το ξαναβάζεις ;

Πιο δύσκολα.

Έρχονται οι Βαλκάνιοι …

Εικόνες σαν αυτή που δημοσιεύουμε ΄σήμερα θα ζήσουμε το Σαββατοκύριακο που έρχεται αφού οι Βούλγαροι ετοιμάζονται για επιδρομή στα μέρη μας και κυρίως στιην Θάσο.

Το τιρήμερο είναι αργία για τους Βούλγαρους που έρχονται και καταλαβαίνετε τι θα γίνει στις παραλίες του Νομού και στην γειτονική Θάσο.

Ας αφήσουμε τις εντυπώσεις και ασχοληθούμε με την πραγματικότητα

Κατα τα άλλα πάμε καλά και θα μπο΄ρούσαμε σίγουρα να πάμε καλύτερα αν εκτός απο τα νούμερα υπήρχε διαφορά προς το καλύτερο και στην καθημερινότητα του έλληνα που συνεχίζει να βογγάει και μάλιστα πιο δυνατά.

Ο Σαμαράς που πάει στην Κίνα και φέρνει την οικονομική άνοιξη θα πρέπει να αφήσει για λίγο το παιχνίδι των εντυπώσεων και να σχοληθεί με την ουσία και την πραγματικότητα και δυστυχώς η πραγματικότητα που ζούμε στην Ελλάδα δεν έχει καμμία σχέση με τα νούμερα τις προβλέψεις και τα ταξίδια του Σαμαρά.

Θέλουμε να ζήσουμε αυτά τα καλύτερα που ήρθανε και έρχονται για να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα.

Έχουμε πάθει ασφυξία οικονομική απο τα χαράτσια και τις περικοπές.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να παίρνει τα πάνω της επειδή κόβει μισθούς και συντάξεις.

Με άλλο τρόπο θέλουμε να πάρουμε τα πάνω μας.

Εκτός απο τις περικοπές και τα χαράτσια υπάρχει και η ανάπτυξη.

Σας έχει μιλήσει ποτέ κανείς για αυτήν ;

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης