• 17 Μαΐου 2024,

Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί στα δύσκολα»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί στα δύσκολα»

Ο Κώστας Ανυφαντάκης έκανε χθες δηλώσεις στους 93,7 για το ματς που πέρασε με την Αλεξανδρούπολη αλλά και για τη συνέχεια. Φάνηκε προβληματισμένος για τις ευκαιρίες που χάνονται ενώ ζήτησε την στήριξη του κόσμου, τώρα που η κατάσταση έχει δυσκολέψει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση:  Το αποτέλεσμα στην Αλεξανδρούπολη, πήγε πίσω τον ΑΟΚ.

Απάντηση: Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για μας, γιατί μας βάζει στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την ηρεμία μας. Να προσπαθήσουμε την Κυριακή να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και να σηκώσουμε κεφάλι. Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Παρότι έχει λίγα παιχνίδια, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες, αρκεί η ομάδα να μείνει ήρεμη.

Ερώτηση: Τι έφταιξε για το 1-1 μέσα στην Αλεξανδρούπολη;

Απάντηση: Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Οπότε θα ήταν και ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δυστυχώς ένας λάθος δικό μας, την πρώτη φορά που κατέβηκε ο αντίπαλος στην περιοχή μας, δεχθήκαμε ένα γκολ.

Από εκεί και πέρα χάσαμε την ηρεμία μας. Στο β` μέρος η κυριαρχία μας ήταν πλήρης. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη.

Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

 Ερώτηση: Μια ομάδα με παίκτες ποιοτικούς στο ρόστερ, άφησε βαθμούς απέναντι σε μια άλλη που θεωρητικά ήταν υποδεέστερη. Στον πρωταθλητισμό αυτά πληρώνονται.

Απάντηση: Εγώ καταλαβαίνω αυτά που λέτε. Καταλαβαίνω και τον κόσμο. Εγώ όλως οφείλω να είμαι ψύχραιμος. Συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πολλά πράγματα.

Καταλαβαίνω τον κόσμο για αυτή την ελαφριά αλαζονεία που υπάρχει ως προς τις άλλες ομάδες. Καταλαβαίνω, αυτό το… Καβάλα είμαστε.

Εγώ λειτουργώ όμως με τους ποδοσφαιρικούς κανόνες. Έγινε προσπάθεια αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Υπήρχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες. Θεωρώ ότι η εικόνα μας δεν ήταν κακή. Εν αντιθέσει οι παίκτες προσπάθησαν πάρα πολύ. Εγώ πρέπει να είμαι ήρεμος.

Υπάρχει και συνέχεια…

 Ερώτηση: Πάντως χρειάζεται προσοχή, γιατί σε μερικές αγωνιστικές η κατάσταση μπορεί να είναι μη ανατρέψιμη.

Απάντηση: Είναι μια δύσκολη κατάσταση, έτσι και αλλιώς. Παίζουμε σ` ένα πρωτάθλημα, που είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Οπότε είναι πρωτάθλημα για γερά νεύρα. Εκτός από μας, υπάρχουν και άλλες μεγάλες ομάδες. Υπάρχει η πίεση σε όλες αυτές τις ομάδες. Αυτός που θα είναι πιο ψύχραιμος και πιο ήρεμος, στο τέλος θα χαμογελάσει.

Αυτός θα επικρατήσει, ο πιο ψύχραιμος και πιο ήρεμος.

Ερώτηση: Στο β` μέρος ο ΑΟΚ κυριάρχησε με τις αλλαγές που έγιναν, μήπως έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά από την αρχή;

Απάντηση: Μπήκαμε από τον πρώτο λεπτό, με πολύ μεγάλη διάθεση. Με επιθετικό πνεύμα. Πιστεύω ότι στο πρώτο 20λεπτο, το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν 0-2.

Το γκολ του Δαμιανίδη ήρθε σε μια στιγμή που είχαμε πλήρη κυριαρχία. Δε μπορούμε να βάλουμε γκολ πάνω από τη γραμμή.

Δυστυχώς ήρθε ένα κρύο γκολ και μας αποσυντόνισε. Στην ουσία είναι σαν… αυτογκόλ. Είναι πρώτη φορά που γίνεται μια μεγάλη μπαλιά από το κέντρο στην άμυνα μας και τρώμε γκολ. Δεν ήταν ούτε καν ευκαιρία.

Υπάρχει λάθος και που είναι και αυτό λογικό και φυσιολογικό. Από εκεί και πέρα όμως στο β` μέρος, έχουμε την απόλυτη κυριαρχία.

Η προσπάθεια γίνεται. Αν ισοφαρίζαμε λίγο νωρίτερα, ίσως να μιλάγαμε για μεγάλη ανατροπή.

Εμείς τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να πάμε στο επόμενο.

Ερώτηση: Παίρνουμε τώρα χαρτί και μολύβι;

Απάντηση: Για μένα όχι. Για μένα πρέπει να βλέπουμε το ματς που έχουμε κάθε Κυριακή.

Είναι δύσκολο το παιχνίδι την Κυριακή και πρέπει να το κερδίσουμε. Δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

 Ερώτηση: Μήπως πρέπει και οι παίκτες του ΑΟΚ, να ανεβάσουν λίγο στροφές; Να γυαλίζει το μάτι τους, να τρώνε σίδερα.  

Απάντηση: Εγώ στηρίζω τους παίκτες. Εγώ βλέπω τη διάθεση που υπάρχει κάθε μέρα στην προπόνηση. Δεν έχουμε φύγει από κάποια προπόνηση και να είμαστε προβληματισμένοι από τη διάθεση και την εργατικότητα των παικτών.

Από αυτό που δέχονται οι παίκτες. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες. Προσπαθήσανε.

Ολοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Εγώ βλέπω το παιχνίδι της Κυριακής.

 Ερώτηση: Τώρα πρέπει να γίνει και μια ανάταση στο ψυχολογικό κομμάτι. Σίγουρα το 1-1 έχει ρίξει τη ψυχολογία όλων.

Απάντηση: Οι πρώτοι που είναι περισσότερο στεναχωρημένοι είναι οι παίκτες. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε μέρες μπροστά μας. Πρέπει να πάμε στην προπόνηση και να βάλουμε πράγματα που δεν κάναμε στην Αλεξανδρούπολη. Εγώ έτσι το βλέπω από τη σκοπιά του προπονητή.

Πρέπει να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας. Αυτά πρέπει να γίνουν, πριν  το ματς της Κυριακής. Δεν έχουμε χρόνο.

Ερώτηση: Εχει μια χαλαρότητα η ομάδα; Αυτό μήπως φάνηκε και στο ματς με τον Ορφέα;

Απάντηση: Σε ποιο τομέα είναι η χαλαρότητα;

Σίγουρα πρέπει να έχουμε σε οποιοδήποτε παιχνίδι, πάθος, ψυχή και δύναμη. Αυτό πρέπει να υπάρχει πάντα. Αυτό είναι δεδομένο.  Εγώ δεν έχω φύγει από προπόνηση ια παιχνίδι και να έχω παράπονα.  Στο β` μέρος είχαμε τέτοια πολιορκία αλλά βρήκαμε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα απέναντι μας.

Έπιασε τα… άπιαστα. Η προσπάθεια όμως έγινε.

Δεν ήμασταν τυχεροί. Αξίζαμε να κερδίσουμε στην Αλεξανδρούπολη.

 Ερώτηση: Προπονητικά που θα εστιάσετε την προσοχή σας, από εδώ και πέρα; Τι πρέπει να βελτιώσει αυτή η ομάδα;

Απάντηση: Αυτό που με προβληματίζει πάρα πολύ είναι ότι παρότι δημιουργούμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δυστυχώς, δεν τις τελειώνουμε για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη.

Είναι ένα θέμα. Το έχει πληρώσει η ομάδα, όχι μόνο επί δικών μου ημερών αλλά και του προηγούμενου προπονητή. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται εκεί, «σκοτώνουν» τον αντίπαλο στις φάσεις, στο πεντάλεπτο και στο δεκάλεπτο. Έχουμε τις ευκαιρίες, θέλει κρύο αίμα.

Θέλει ψυχραιμία και ηρεμία. Είναι απίστευτες οι φάσεις που χάνουμε.

 Ερώτηση: Εξακολουθεί να υπάρχει το πιστεύω στην ομάδα;

Απάντηση: Σε αυτό είμαι σίγουρος. Τώρα είναι πιο ισχυρό και το θέλω και το πιστεύω.

Έχουμε παιχνίδια μεταξύ μας, οι διεκδικητές. Για μένα οι πιθανότητες υπάρχουν και πρέπει να τις εξαντλήσουμε.

 Ερώτηση: Τώρα τι μήνυμα στέλνει ο προπονητής στον κόσμο;

Απάντηση: Η ομάδα προσπαθεί, η ομάδα δουλεύει. Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια. Η ομάδα διεκδικεί γιατί πρέπει να φύγει από αυτή την κατηγορία. Καταλαβαίνω τον  κόσμο.

Είναι στεναχωρημένος ο κόσμος αλλά πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Δεν είναι ούτε του προπονητή, ούτε των παικτών. Η ομάδα είναι πάνω απ` όλα.

Πρέπει να στηριχθεί, τώρα στα δύσκολα.

Τ.Π

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης