• 7 Μαΐου 2024,

Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Καβαλιώτες παίκτες και ποιοτικές μεταγραφές, στο ρόστερ»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Καβαλιώτες παίκτες και ποιοτικές μεταγραφές, στο ρόστερ»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ανανέωση της συνεργασίας

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση της νέας συνεργασίας του, με τον ΑΟΚ, έκανε στους 93,7, ο Κρητικός τεχνικός Κώστας Ανυφαντάκης.

Σκιαγραφώντας το ρόστερ του ΑΟΚ για τη νέα χρονιά, τόνισε ότι θα υπάρχει έντονο Καβαλιώτικο χρώμα ενώ θα γίνουν ποιοτικές μεταγραφές. Επίσης έδειξε ότι θέλει ξένους παίκτες που να γνωρίζουν την Ελληνική πραγματικότητα.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης είπε ακόμη ότι η ομάδα, θα έχει υψηλούς στόχους και ζήτησε τη στήριξη των φιλάθλων της πόλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πείτε μας τις πρώτες σκέψεις για τη νέα ομάδα που θέλετε να δημιουργήσετε; Αυτή τη φορά από την αρχή της σεζόν.

Απάντηση:  Καταρχήν ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ και οι δυο πλευρές.  Είναι πλέον η ώρα για το σχεδιασμό της ομάδας, που πάντως νομίζω ότι ποτέ δεν σταμάτησε.

Νομίζω ότι με πολύ δουλειά, θα καταφέρουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο, για να πάει ο ΑΟΚ, εκεί που πραγματικά ανήκει. Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά και μέχρι τέλος να είναι στην κορυφή.

Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά.  Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται γύρω από την ομάδα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Θέλουμε να κρατήσουμε κάποια παιδιά από την περσινή

Χρειαζόμαστε ποιότητα στις μεταγραφές, για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ο στόχος είναι πολύ μεγάλος και πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις.

Ερώτηση: Από το περυσινό ρόστερ θα ζητήσετε να μείνουν κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες;

Απάντηση: Εχω αφήσει την έκθεση μου, αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.  Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα. Η συνεργασία με τον κ. Κατρακυλάκη, είναι συνεχόμενη.

Ξέρει ποιοι παίκτες, πρέπει να ανανεώσουν.  Σίγουρα στην ομάδα θα υπάρχει πολύ έντονα το Καβαλιώτικο στοιχείο. Το ντόπιο στοιχείο.

Από εκεί και πέρα θα ενισχυθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις.

Εχουμε ανάγκη από ποιοτικές λύσεις. Θέλουμε να μείνουν αρκετά παιδιά από το περσινό ρόστερ.

Οι Καβαλιώτες παίκτες, πρέπει να έχουνε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσοι παίκτες έρθουν εκτός Καβάλας, θα πρέπει να είναι οι κατάλληλοι για να βοηθήσουν προκειμένου, να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ερώτηση: Θα υπάρχουν και ξένοι παίκτες; Πέρσι δε βρήκατε κανέναν, είχανε φύγει ο Ζουνίνιο και ο Πόποβιτς.

Απάντηση: Οι ξένοι παίκτες είναι καλό να έρθουν αλλά πρέπει να έχουν εμπειρία, πάνω απ` όλα, στα Ελληνικά πρωταθλήματα.

Οι παίκτες που δεν έχουν εμπειρία στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να προσαρμοστούνε.

Δεν πρέπει να κάνουμε μεταγραφές για να  πούμε ότι κάναμε μεταγραφές.  Θα πρέπει να κοιτάξουμε, ποιότητα, ικανότητα και να παιδιά που να χτίσουμε το αποδυτήρια έτσι όπως πρέπει.

Οι ξένοι είναι ένα ζητούμενο αλλά αρκεί να υπάρχει εμπειρία στα Ελληνικά πρωταθλήματα.

Ερώτηση: Στα συν ότι τώρα γνωρίζετε και το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής, στο 1ο όμιλο. Δεν θα είναι κάτι ξένο για σας, όπως αρχικά στη σεζόν που πέρασε.

Απάντηση: Αυτό είναι σημαντικό.  Πλέον σχεδιάζουμε την ομάδα, με τα δικά μας, τα θέλω, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Φυσικά γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Οσον αφορά τους συνεργάτες σας, θα είναι μαζί σας, όλοι οι περσινοί που τελειώσανε τη σεζόν;

Απάντηση: Όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, ευχαρίστησα όλους τους συνεργάτες που είχα στην ομάδα.  Φυσικά και όλους που βοηθήσανε, χωρίς να φαίνονται. Από το φροντιστή, τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές. Όλους αυτούς που βοηθήσανε.

Ο κ. Διακάκης δε θα μπορέσει να έρθει. Για προσωπικούς λόγους, πρέπει να μείνει στην Κρήτη. Εγώ θα έχω το γυμναστή, τον Γιώργο Γουνελά και έναν προπονητή τερματοφυλάκων.

Αν χρειαστεί κάτι άλλο, θα το προσθέσουμε. Νομίζω όμως ότι είμαστε καλά οργανωμένοι σε αυτό το κομμάτι.  Χρειάζεται δουλειά…

Ερώτηση: Τι μήνυμα, θέλει να στείλει ο Κώστας Ανυφαντάκης στον φιλάθλους της Καβάλας;

Απάντηση: Δε μπορώ να μιλάω για υποσχέσεις στο ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να ξέρει ο κόσμος είναι, ότι εγώ από τη μεριά μου αλλά και όλοι όσοι είναι μέσα στο σύλλογο, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά για να κάνουμε περήφανους  τους φιλάθλους.

Αυτό θα γίνει όταν ο κόσμος δει μια ομάδα με υγεία και να παίζει καλό ποδόσφαιρο, προκειμένου να πετύχει το στόχο. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν τις πορείες.

Ερώτηση:  Είναι καλό νέο, το γεγονός ότι στη διοικούσα επιτροπή, συμμετέχουν άνθρωποι που ήταν πολύ κοντά και στην περσινή προσπάθεια. Επιχειρηματίες και Παλαίμαχοι της ομάδας αλλά και ο Ερασιτέχνης.

Απάντηση:   Εγώ έχω πολύ μεγάλο σεβασμό, στους ανθρώπους που συνεργάστηκα πέρυσι.  Σε όλους όσους έτρεξαν το σύλλογο. Έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Εχω και μεγάλο σεβασμό σε αυτούς τους επιχειρηματίες  που βάζουν τα λεφτά τους, για την ομάδα που αγαπάνε.

Το όραμα, το κίνητρο, είναι κοινό. Να πετύχει ο ΑΟΚ και να πάει εκεί που αξίζει.

Ερώτηση: Πότε θα έρθετε στην Καβάλα;

Απάντηση: Θα έρθω μόνιμα σε μια εβδομάδα, με δέκα μέρες.

Πρέπει να μη χάσουμε άλλο χρόνο. Σίγουρα τρέχει  ο σχεδιασμός της ομάδας, αφού βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή, με τον κ. Κατρακυλάκης.   Θα έρθω στην Καβάλα, πολύ σύντομα.

Ερώτηση: Η προετοιμασία της ομάδας, πότε θα ξεκινήσει;

Απάντηση: Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης