Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Πιστεύουμε στην ομάδα, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: « Πιστεύουμε στην ομάδα, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα»

Χθες το πρωί, έκανε δηλώσεις στους 93,7, ο προπονητής του ΑΟΚ, Κώστας Ανυφαντάκης. Μίλησε για το ματς που πέρασε με την Καλαμαριά, δείχνοντας καθαρά την ικανοποίηση του για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

Γενικά τόνισε την πίστη για την ομάδα, παρά το γεγονός ότι πριν τις δυο συνεχόμενες νίκες, είχε… δύσκολες μέρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ποια ήταν τα συστατικά της άνετης νίκης μέσα στην έδρα της Καλαμαριάς;

Απάντηση: Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, απέναντι σ` έναν αντίπαλο που έχει τη δική του ιστορία, στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού, έχοντας το απόλυτο έλεγχο των κινήσεων.  Νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη.

Ερώτηση: Πήρατε αρκετά πράγματα από παίκτες που είναι μεταξύ του πάγκου και της βασικής ενδεκάδας;

Απάντηση: Είναι πολύ σημαντικό αυτό, να υπάρχει στις ομάδες. Βλέπουμε ότι μπορούμε να έχουμε βοήθειες. Είναι πολύ νωρίς ακόμη και το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο.

Τα παιδιά μας βοήθησαν. Πιστεύουμε σε αυτούς, γενικά πιστεύουμε στην ομάδα.

Ερώτηση: Πως ήταν το κοουτσάρισμα από την κερκίδα;

Απάντηση: Πιο… άνετο. Η ομάδα και οι παίκτες δεν είχαν πρόβλημα. Από την κερκίδα βλέπεις, λίγο καλύτερα.  Είχαμε ένα πλάνο στο παιχνίδι μας, είχαμε με το κινητό κάποια συνεργασία με τον πάγκο, στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το κυριότερο ήταν ότι τα παιδιά, έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, οπότε οι δικές μας παρεμβάσεις δεν ήταν πολύ σημαντικές.

Ερώτηση: Αυτές οι δυο τελευταίες νίκες με Νέστο και Καλαμαριά, συνοδεύτηκαν από καλές εμφανίσεις της ομάδας. Είναι κάτι το ενθαρρυντικό για τη συνέχεια;

Απάντηση: Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία, κάναμε τις επιλογές μας και τον προγραμματισμό μας.  Το στυλ της ομάδας παραμένει το ίδιο, στις καλές αλλά και στις μέτριες εμφανίσεις. Είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει. Αλλάζουν τα πράγματα, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των παικτών. Προσπαθούμε να δούμε, ποιο είναι το καλύτερο που μας ταιριάζει. Η ομάδα έχει το δικό της στυλ, απλά διαφοροποιείται σε κάποιες στιγμές. Εχουμε ποιότητα. Είμαστε πεπεισμένοι γι` αυτό.

Δε το λέμε τώρα που οι μέρες είναι καλές για μας. Το πιστεύουμε και το υποστηρίζαμε, όταν τα πράγματα δεν ήταν καλά για μας.

Ερώτηση: Ο ΑΟΚ μέσα σε δυο αγωνιστικές έχει πετύχει 8 γκολ, έχοντας δυο βασικούς επιθετικούς(Παππά, Μπρατσιάνι) εκτός ενδεκάδας, λόγω τραυματισμών.

Απάντηση:  Δε μιλάω ποτέ για απουσίες. Δε θέλω να υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία. Ούτε για διαιτησία, ούτε για απουσίες. Τα παιδιά που έρχονται, προσπαθούν να διακριθούν. Πάνω απ` όλα είναι το στυλ της ομάδας.  Όσο έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας και κατοχή, θα δημιουργούμε συνέχεια ευκαιρίες.

Ερώτηση: Τι γίνεται με τους τραυματίες;

Απάντηση: Με τον Πτηνόπουλο θα ακούσουμε το γιατρό.

Δε μπορώ να πω κάτι. Ο Παππάς θα μπει από την Τετάρτη στις προπονήσεις. Ο Μπρατσιάνι, θα αργήσει περισσότερο.

Ερώτηση: Ηρέμησε η ομάδα μετά από τις δυο συνεχόμενες νίκες, Τετάρτη και Κυριακή.

Απάντηση: Ο ΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Έχει τα καλά και τα κακά της μεγάλης ομάδας.

Τα καλά είναι ότι έχεις πάντα ένα Brad name και μια ομάδα που πάντοτε, μπορεί να γίνει μεγάλη.   Τα δύσκολα είναι η πίεση που υπάρχει, όμως αυτό είναι φυσιολογικό. Ποτέ όμως δεν έπαψε η εμπιστοσύνη στην ομάδα, στο σύλλογο.

Δε χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, να βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα.

Το ταμείο πρέπει να γίνεται στο τέλος.

*Ρεπό οι βασικοί για 2 μέρες

Χθες αλλά και σήμερα οι βασικοί παίκτες του ΑΟΚ, είχαν ρεπό. Οι ρεζέρβες αγωνίστηκαν χθες το απόγευμα στο Πολύστυλο, με την τοπική Ασπίδα. Σήμερα Τρίτη, έχουν όλοι ρεπό.

Αύριο Τετάρτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση πρωί και απόγευμα.

Ο Πτηνόπουλος μάλλον δεν έχει κάτι το ανησυχητικό στη μέση, όπου χτύπησε στο ματς που πέρασε.

 

Διαβάστε επίσης